Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Situaci na Ukrajině odsuzují i jihočeští politici. Odporný útok psychopata, napsal vicehejtman

K situaci na Ukrajině se během čtvrtečního rána vyjádřili také někteří jihočeští politici. Vicehejtman Jihočeského kraje František Talíř napsal, že jde o odporný útok psychopata, a že kraj bude řešit, jak může Ukrajině pomoci. Podle poslance Šimona Hellera je nutné zavést nejtvrdší možná opatření vůči Rusku. Hejtman Martin Kuba informoval, že celou situaci řeší s premiérem Petrem Fialou a ministrem vnitra Vítem Rakušanem.

„Právě jsem mluvil s premiérem Petrem Fialou (ODS) a ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN) a deklaroval jsem jim, že hejtmani jsou připraveni spolupracovat s vládou na řešení všech problémů, které může přinést bezprecedentní útok Ruska na Ukrajinu. Shodli jsme se, že je nutné, aby byl nastaven tok informací mezi AKČR a vládou,“ uvedl na svém Twitteru jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Ten před několika dny sdílel na svém účtu ukrajinskou vlajku vyvěšenou nad krajským úřadem a uvedl, že je kraj připraven pomoci lidem, kteří by museli opouštět své domovy.

K situaci se na Twitteru ráno velmi ostře vyjádřil také vicehejtman František Talíř (KDU-ČSL). „Odporný útok psychopata, kterému je vraždění nevinných lidí a bezdůvodné přepadávání sousedních států úplně jedno. Je to agresivní diktátor,“ napsal s tím, že kraj bude řešit, jak může na situaci zareagovat a pomoci Ukrajině.

Podle Šimona Hellera (KDU-ČSL) vyzval Bezpečnostní výbor vládku k nejtvrdším možným opatřením vůči Rusku. „Už není na co čekat," dodal na sociálních sítích.

Poslanec Jan Bartošek (KDU-ČSL) se ve svém vyjádření opřel i do prezidenta republiky Miloše Zemana, který před několiky dny uvedl, že podle jeho názoru válka nebude. „Je třeba zastavit a důkladně prověřit chování českých podporovatelů Ruské federace. Proruské weby, hnutí, organizace, jednotlivce. Zodpovědnost nese i prezident Zeman, který svou politikou dlouhodobě pracoval více ve prospěch Ruska, než ve prospěch našich spojenců a ohrožoval tím bezpečnost České republiky,“ napsal.

Ukrajině vyjádřily v tomto týdnu podporu i některé instituce. Ukrajinské vlajky visí na krajském úřadě či některých radnicích jihočeských měst. Vyvěsilo ji také Jihočeské divadlo. V úterý podpořila Ukrajinu i Jihočeská univerzita. 

On-line: Invaze Ruska na Ukrajině

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Twitter František Talíř

Štítky Jihočeský kraj, Ukrajina, Rusko, politika, psychopatie, Petr Fiala, Vít Rakušan, Martin Kuba, František Talíř, Šimon Heller, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Situaci na Ukrajině odsuzují i jihočeští politici. Odporný útok psychopata, napsal vicehejtman  |  Invaze na Ukrajině  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.