Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Tady už se někdo zbláznil

Nejnovější zbraň vlády v boji proti covidu? Zákaz prodeje kraslic, čokoládových vajíček a pomlázek. Ne, to není vtip, to je Česká republika v roce 2021. Vláda sice nezvládá očkovat, trasovat ani udržet při životě už rok omezované firmy, ale generátor absurdních zákazů jede na plné obrátky.

„Hody, hody, doprovody, pijem všechno kromě vody.
Dejte vodku nebo rum, vypijem vám celej dům.“

S normálními Velikonocemi nepočítejme, ostatně stejně jako už tomu bylo loni. Žádné obcházení po staveních na vesnicích nebo po bytech ve městech, žádné koledování, žádná výslužka. Ať ta dětská, nebo ta dospělácká.

„Hody, hody doprovody, nech si vejce, neměj škody.
Místo vejce od slepice, dám si trochu slivovice.“

To víte, doba kovidová je doba kovidová, můžeme parafrázovat člověka neandrtálského, pana Humla, z jednoho hodně povedeného večerníčkového seriálu.

Dobrá, řekneme si, lidé by se neměli houfně stýkat, měli by omezit kontakty na minimum a doufat, že už ten zatrolený virus konečně zmizí. Tohle by snad šlo ještě pochopit.

„Hodky, hodky doprovodky, dejte aspoň litr vodky.
Nedáte-li vodku, tak aspoň pivo v soudku.“

Co mi už ale rozum nebere, je zákaz prodeje pomlázek a dalších velikonočních dekorací. To, že si koupím pomlázku, přece neznamená, že s ní musím lítat venku po všech sousedech. Napadlo někoho z ministrů naší vlády, že jde dát jen tak na stůl k nabarveným vajíčkům, kraslicím, zajíčkům a dalším velikonočním ozdobám? Případně že s ní může drobotina za asistence tatínka prohnat po pokoji maminku? Podle všeho ne. Geny buzerace jsou zřejmě na ministerstvech zakořeněny příliš hluboko.

Vládě se musí nechat, že nám dokáže nachystat nová a nová překvapení i po roce pandemie. Vláda sice nezvládá očkování, trasování nakažených, a dokonce ani nákup testů pro děti do škol. Ale má dost času na to, aby vyhrožovala samoobsluze na malém městě policejními kontrolami a vysokými pokutami kvůli tomu, že prodává to, co každý rok touto dobou. Zboží s velikonoční tématikou prostě do nabídky obchodů standardně patří, ale na naši vládu se selským rozumem jít nejde. Pokud totiž něco miluje, je to hlasité vykřikování Zakazuje se!!!  

A tyhle šílené nápady zakázat prodej kraslic, ubrousků se zajíčky a pomlázek? Obávám se, že to je jen další z důkazů bezradnosti a hlouposti této vlády.

„Hody, hody doprovody, dejte nám hned štamprdel
nebo dostanu vás do nevýhody a napráskám vám na p**el!“

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Moje Evropa

Štítky komentář, Tomáš Prouza, covid, opatření, vejce, vláda, Česko, vodka, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dagmar Ry

Svatá pravda. A výraz "generátor absurdních zákazů" je geniální, vystihuje plně mozkovou kapacitu naší nejhorší vlády. Že se oni bojí, abychom těmi pomlázkami na ně nezaútočili?

Úterý, 23. března 2021, 10:55Odpovědět

Milan Orkáč

Ubožák Tomáš Prouza, protivládní štváč. Člověk, co nic nedokázal. Většinou jako manažér končí vždy odejitím ze zastávané funkce, svědčí to o jeho odborných kvalitách. Pandemie pro něj začala kritikou vlády na otvírací dobu pro seniory nad 65 let, což ovšem vedlo k trojí změně vládního usnesení. Jako znalec tohoto prostředí totálně zklamal a pokračuje ve zbytečných komentářích jako odborník žádný a politik exhibicionista.

Úterý, 23. března 2021, 08:28Odpovědět

Tady už se někdo zbláznil  |  Blogy a komentáře  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.