Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V centru Prahy se sešli Rusové. Požadují okamžité zastavení Putina

V centru Prahy se včera sešlo asi tři sta lidí, kteří požadují okamžité zastavení jednání ruského diktátora Vladimira Putina. Ten vyhlásil částečnou mobilizaci. Na shromáždění, kterého se účastní hlavně ruští občané, dohlíží policie. Na neděli chystá Pražský protiválečný výbor pochod z náměstí Míru k soše ukrajinského básníka Tarase Ševčenka na Smíchově.

„Všichni se bojíme, co bude dál“

Na Václavském náměstí v Praze se dnes večer sešlo podle organizátorů asi tři sta osob na shromáždění proti ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, který v Rusku vyhlásil částečnou mobilizaci. „Na místě evidujeme shromáždění, které čítá desítky osob. Zatím nedošlo k narušení veřejného pořádku,“ uvedla pro naši redakci policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Na akci za zastavení ruského diktátora se pod sochou svatého Václava na Václavském náměstí v centru Prahy sešli hlavně občané Ruska. „Mobilizace je poslední krok před tím, než Putin použije jaderné zbraně a všichni se bojíme, co bude dál. Vypadá to, že chce bojovat do smrti, buď do smrti Ukrajiny, nebo do smrti Rusů i své,“ popsal důvod dnešního shromáždění pro redakci Pražské Drbny Anton Litvin z Pražského protiválečného výboru, který akci pořádá.

Na neděli chystají Rusové pochod k soše ukrajinského básníka

Shromáždění potrvá do osmé hodiny večerní. „Lidé mají transparenty s nápisy Rusové za Ukrajinu, Rusové proti Putinovi, Putin do háje a tak dál. Hlavně tady debatujeme, co dělat dál,“ popsal situaci na místě organizátor.

Na neděli chystá Pražský protiválečný výbor pochod z náměstí Míru k soše ukrajinského básníka Tarase Ševčenka na Smíchově. „Chceme tímto pochodem opět podpořit Ukrajinu, abychom jí pomohli zvítězit,“ dodal Anton Litvin.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Šeda

Štítky Rusko, boje, protest, Praha, Vladimir Vladimirovič Putin, socha, Taras Hryhorovyč Ševčenko, Smíchov, Ukrajina, smrt, Václavské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Prahy se sešli Rusové. Požadují okamžité zastavení Putina  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.