Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Lidé si stěžují na opravy sídliště v Prostějově. Práce se protahují a dělají se opakovaně

Kupa stížností se nyní snesla na regeneraci sídliště u výpadovky na Brno v Prostějově. Podle obyvatel se opravy protahují, město neplní sliby a některé práce se dělají opakovaně. Radnice se hájí tím, že chce kvalitní dílo, proto se některé práce opakují, objevily se navíc nečekané komplikace.

"Kdy můžeme očekávat otevření parkovacích míst ve vnitrobloku. V únoru jste uvedli, že parkovací místa budou dokončována a průběžně otevírána. Nic takového nenastalo, navíc je nyní celý vnitroblok úplně uzavřen. Proč se pracuje jen v pár lidech a jen pár hodin denně? Občané nejsou schopni tolerovat vše a trpělivost s hlukem, prachem, špínou již dávno překročila meze. Když vidíte, že místo prací se jen převáží materiál sem a tam a že se některé práce třikrát předělávají a konec je v nedohlednu, je to opravdu o nervy," stěžovala si na radnici v Prostějově jedna z obyvatelek Monika Dvořáková.

Nebyla jediná. "Jak bude možné stihnout všechny práce, když se udělaná plocha na parkovišti za obchodem opět zbavuje už udělaného betonu a kostek," ptala se další z obyvatelek Zdeňka Rozsívalová.

Prostějovská radnice nespokojenost obyvatel chápe a prosí o trpělivost. "Předně se chceme za vzniklé potíže při rekonstrukci sídliště omluvit. Chápeme, že rekonstrukce trvá dlouho, ale již se blíží ke konci. Stavba bude hotová do konce měsíce srpna," uvedla mediální referentka prostějovské radnice Anna Kajlíková

Celou stavbu podle ní pečlivě kontrolují pracovníci odboru rozvoje a investic. Protože nebyli spokojení s kvalitou některých prací, musí se dělat opakovaně. "Dbáme na to, abychom převzali kvalitní a dobrou stavbu, která bude obyvatelům sloužit desítky let," vysvětlila Kajlíková.

Regenerace sídliště Brněnská - Dobrovského přijde na 37 milionů korun. Akce zahrnuje celkovou obnovu veřejných prostranství, nové chodníky, komunikace, parkoviště, veřejné osvětlení a zeleň. Nyní se navíc objevily vícenáklady za 945 tisíc korun.

"V rámci této akce bylo nutné přeložit kabelové vedení vysokého a nízkého napětí," vysvětlil v tiskové zprávě náměstek primátora Prostějova pro rozvoj a investice Jiří Rozehnal (ANO).

Regeneraci sídliště provádí společnost Strabag. "Stavba probíhá v rámci smluvních termínů, termín dokončení bude dodržen, některé dílčí části, jako například parkovací místa, předáváme k užívání v předstihu. Jako dodavatel stavby odpovídáme nejen za kvalitu práce našich vlastních zaměstnanců, ale také našich subdodavatelů. Pokud na stavbě dojde k situaci, že se u konkrétních činností nepodaří kvalitu dodržet, trváme na tom, aby se provedly znovu. To se bohužel stalo právě v případě této stavby, což však pro investora neznamená ani zvýšené náklady a ani prodloužení smluvních termínů stavby," reagovala mluvčí Strabagu Edita Novotná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky opravy, sídliště, stížnosti, Strabag, radnice, Brněnská, Prostějov, Brno, parkování, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé si stěžují na opravy sídliště v Prostějově. Práce se protahují a dělají se opakovaně  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.