Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Koncert Michala Davida v Prostějově za půl milionu? Peníze raději dejte dětem na sport, zlobí se opozice

Minimálně půl milionu korun zaplatí prostějovská radnice za koncert Michala Davida, který ve městě vystoupí v září těsně před komunálními volbami. Podle prostějovské opozice je to v době krize vyhazování, protože peníze budou chybět například sociálním službám nebo sportovním oddílům.

Za zářijový koncert Michala Davida na náměstí město Prostějov utratí celkem 540 tisíc korun. Za technické a organizační zajištění zaplatí 240 tisíc korun a za honorář přes 300 tisíc korun. 

"Můžeme si dovolit vyhazovat peníze oknem, když víme, kolik peněz bude chybět třeba sociálním službám, volnočasovým institucím, sportovním oddílům nebo kultuře," zlobí se pirátský kandidát na primátora Prostějova Jan Mochťák.

Podle něho není podstatné, komu se popový zpěvák líbí, a komu nikoliv. "Považuji však za nevhodné či nemorální využít tolik peněz na akci v rozsahu devadesáti minut v době, kdy podzim a zima budou pro plno domácností velmi náročná období. Jsem přesvědčen, že v Prostějově bychom našli množství institucí podporující rodiny i děti, kterým by takováto částka velmi pomohla," navrhuje Mochťák.

Za půl milonu korun by podle něho bylo možné skrze dotace podpořit například sportovní aktivity 250 dětí ve výši 2000 korun na dítě a rok. "Chléb a hry vždy fungovalo pro získání přízně lidu už od dob Římské říše. Žijeme však v jednadvacátém století a je nejvyšší čas začít nakládat s výdaji měst účelně a efektivně," je přesvědčen pirátský kandidát.

Náměstkyně primátora Prostějova pro kulturu a volební jednička ODS Milada Sokolová kritiku opozice nekomentovala. "Je to jejich legitimní názor a víc k tomu nemám co dodat. Uspořádat koncert Michala Davida bylo rozhdnutí rady města," reagovala Sokolová.

Ve vedení Prostějova jsou kromě ODS především ANO a také Pévéčko a ČSSD.

Na sociálních sítích koncert Michala Davida za veřejné peníze vzbudil kritiku, ale objevily se i souhlasné reakce. "Když město něco udělá, remcáte, a když nic město pořádat nebude, tak budete remcat, že se město nestará a nepořádá žádné kulturní akce. Za mě je to v pořádku," napsal například František Václavek.

Zpěvák Michal David celou záležitost nebude komentovat. "Pan David se nebude vyjadřovat," uvedl jeho manažer Martin Karban.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto michaldavid.cz

Štítky Michal David, koncert, kritika, opozice, Prostějov, peníze, ODS, Římská říše, ČSSD, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koncert Michala Davida v Prostějově za půl milionu? Peníze raději dejte dětem na sport, zlobí se opozice  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.