Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VIDEO: Na protestu proti vládě v centru Prahy zatkla policie muže s vytetovanou svastikou

Na Malostranském náměstí se včera sešly asi tři stovky lidí s českými i ruskými vlajkami, kteří protestovali proti vládě Petra Fialy. Policie zasáhla a zatkla jednoho muže, který měl vytetovanou svastiku.

Akce začala ve tři hodiny odpoledne, lidé přinesli české a ruské vlajky a také cedule. Při proslovu organizátora, který vyzýval prezidenta Miloše Zemana k zásahu proti současné vládě, skandovali hesla „demisi" nebo „vlastizrada". Objevilo se i několik příznivců Evropské unie s její a ukrajinskou vlajkou, k žádnému většímu konfliktu kromě pokřiků ale nedošlo.

Na demontraci dohlíželi policisté, podle jejich slov se odehrála v poklidu. Zatčen byl jeden muž, kvůli vytetované svastice na lokti.

„Zadrželi jsme jednoho muže, který je podezřelý ze spáchání trestného činu projev sympatií hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka,“ uvedl pro redakci Pražské Drbny policejní mluvčí Richard Hrdina. O jakou svastiku se jednalo ale Hrdina neupřesnil.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tom Rimpel, David Čarný

Štítky demonstrace, vláda, zatčení, policie, svastika, Malostranské náměstí, Praha, vláda Petra Fialy, Evropská unie, Miloš Zeman, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dušan Skříšovský

Na Ukrajině jsou nacistické symboly běžné, jsou údajně i součástí praporů bojujících proti Rusku, ale tady se to najednou nehodí? Chlapci, chlapci, to je ošemetné, že? Jak oslavovat a vyživovat Ukrajince a jejich nacizmus a přitom to stejné doma kriminalizovat? Pozor, Ukrajinci nejsou ani náhodou všichni nacisti, ale jejich tam hodně.

Sobota, 9. července 2022, 19:44Odpovědět

Martin Vaněk

Zvláštní..., nacistický režim na Ukrajině nejenže používá takové symboly běžně, a ještě vyzývá ke genocidě vlastních obyvatel, ale naše loutková vlíáda ho podporuje a to otevřeně... Jak je možné, že Polulacie nic nekoná, a nechá veřejně oslavovat tento režim naší loutkovou vládou u moci? Tohle má být ta demokracie? Není to spíše demokratůra, a výsměch občanům tohoto státu chátrou u moci?

Sobota, 9. července 2022, 18:39Odpovědět

VIDEO: Na protestu proti vládě v centru Prahy zatkla policie muže s vytetovanou svastikou  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.