Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Teploty v Česku v pondělí odpoledne překročí 31 stupňů

V pondělí čekají celé Česko tropické teploty, odpoledne překročí 31 stupňů Celsia. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu s nízkým stupněm nebezpečí pro všechny kraje. Na Moravě a ve Slezsku podle něj hrozí zvýšené riziko vzniku a šíření požárů.

Výstraha před vysokými teplotami platí od pondělních 11:00 do 20:00. Varování před požáry je v platnosti pro kraje Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský rovněž od pondělních 11:00. „Během týdne neočekáváme výraznější srážky, které by nebezpečí požárů snížily, proto bude varování v platnosti do odvolání," uvedl dnes ČHMÚ.

Lidé by kvůli vysokým teplotám měli dodržovat pitný režim, pít neslazené nealkoholické nápoje, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Odpoledne by měli omezit tělesnou zátěž. Meteorologové rovněž zdůrazňují, aby lidé nenechávali děti a zvířata na přímém slunci, zejména v zavřených automobilech.

„V noci na úterý a pravděpodobně i během středy očekáváme zejména v Čechách výskyt intenzivních bouřek doprovázených přívalovým deštěm, kroupami a nárazy větru," uvedl ČHMÚ. Prozatím se jedná o předběžné varování, výstrahu s konkrétními stupni nebezpečí vydají meteorologové v pondělí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, teplota, meteorologové, předpověď, léto, Česko, Český hydrometeorologický ústav, požár, Morava, Slezsko, Jihomoravský kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teploty v Česku v pondělí odpoledne překročí 31 stupňů  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.