Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Český hokejový svaz má nového prezidenta. Je jím bývalý trenér Hadamczik

Novým prezidentem hokejového svazu se v sobotu stal Alois Hadamczik. Z 60 delegátů pro něj hlasovalo 33. Dalšími kandidáty byli Otakar Černý, Dominik Hašek, Bedřich Ščerban a Jiří Šlégr. Hadamczik ve funkci nahradil Tomáše Krále, který funkci zastával od roku 2008. Nově zvolený prezident v minulosti Krále hlasitě kritizoval, může tedy očekávat, že bude během svého působení ve funkci pod přísným drobnohledem hokejové veřejnosti.

Zkušený trenér šéfem svazu

Alois Hadamczik byl dvakrát trenérem reprezentace. Poprvé mezi lety 2006 a 2008 a podruhé od roku 2010 do roku 2014. Tým dovedl k několika bronzovým nebo stříbrným medailím, zlato pod jeho vedením však reprezentace nezískala. 

V posledních letech to byl právě Alois Hadamczik, který hlasitě kritizoval tehdejšího prezidenta svazu Krále. Žádná osobní zášť ale mezi muži nepanuje. Tomáš Král Hadamczikovi pogratuloval. „Alois Hadamczik vyhrál v demokratických spolkových volbách, což je naprosto v pořádku, a přeji mu ve funkci i v osobním životě všechno nejlepší. Pravda je, že na některé věci máme názory odlišné, ale ani to není nic výjimečného," uvedl Král v rozhovoru s Českou tiskovou kanceláří. 

Hlavně aby se povedlo hokejistům navázet na letošní úspěch

Letos se hokejová reprezentace umístila na třetí příčce Mistrovství světa v Helsinkách. „Ve sportovní oblasti přeji nejen novému prezidentovi, ale českému hokeji vůbec, aby se mu co nejčastěji podařilo navázat na medailový úspěch z letošního světového šampionátu," doplnil pro ČTK Král. 
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Karel Švec/Český hokej

Štítky hokej, český hokejový svaz, reprezentace, Praha, Alois Hadamczik, Tomáš Král, trenér, Dominik Hašek, Jiří Šlégr, Bedřich Ščerban, Otakar Černý, Mistrovství světa v ledním hokeji 2022

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český hokejový svaz má nového prezidenta. Je jím bývalý trenér Hadamczik  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.