Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Čtyřčlenné rodině afghánského tlumočníka poskytne Plzeň městský byt na Americké třídě

Rodině afgánského tlumočníka poskytne město Plzeň byt. Jde o muže, který byl se svými blízkými loni z Afghánistánu evakuován poté, co zemi dobyl zpět Tálibán. Muž v Afghánistánu několik let tlumočil pro Armádu České republiky z afghánštiny do angličtiny. Poskytnutí městského bytu afgánskému uprchlíkovi a jeho rodině schválila Rada města Plzně.

„Už na konci loňského roku se na město Plzeň obrátil s žádostí o zajištění bydlení pro jednu rodinu afghánských tlumočníků ředitel Správy uprchlických zařízení Ministerstva vnitra České republiky. Afghánští tlumočníci, kteří byli ze své země evakuováni poté, co nad ní získal vládu Tálibán. V České republice vstoupili do integračního programu a intenzivně se učí česky,“ uvedl David Šlouf (ODS), náměstek primátora města Plzně pro oblast ekonomickou, bytovou, sociální začleňování a nakládání s majetkem.

Jedenatřicetiletý afghánský tlumočník do Česka přicestoval s manželkou, jedním dítětem a se svojí matkou. Město rodině poskytne byt o velikosti 3+1 na Americké ve standardní kvalitě. „Noví nájemci budou platit nájemné, které je pro tento typ bytu stanoveno, tedy 92,07 korun za metr čtvereční měsíčně. První dva nájmy a služby včetně energií budou hrazeny v rámci integračního programu ze strany Správy uprchlických zařízeních,“ vysvětlil David Šlouf. Dodal, že nájemní smlouva bude uzavírána na dobu určitou, vždy na délku 6 až 11 měsíců.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky městský byt, afghánský tlumočník, David Šlouf, rodina afghánského tlumočníka, Plzeň, rodina, Afghánistán, Tálibán, Armáda České republiky, Rada města Plzně, Česko, Ministerstvo vnitra České republiky, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřčlenné rodině afghánského tlumočníka poskytne Plzeň městský byt na Americké třídě  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.