Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hokejovou extraligu budou po deseti letech opět řídit kluby

Hokejovou extraligu budou od příští sezony místo Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) opět řídit kluby. Na základě smlouvy s Asociací profesionálních klubů (APK LH) musí být počet účastníků mezi deseti až 14 týmy a i nadále musí být pro týmy z nižší soutěže zachována možnost postoupit. Ředitelem extraligy bude místo Josefa Řezníčka nově Martin Loukota, který v minulosti působil na svazu jako manažer reprezentací, naposledy žen.

Hokejový svaz řídil nejvyšší soutěž deset let, teď se výkonné kompetence na základě smlouvy podepsané s platností od 1. května vrací zpět k APK LH. Představitelé klubů se zavázali, že i nadále bude platit možnost postoupit do extraligy z první ligy.

V příští sezoně se bude hrát baráž ve stávající podobě - nejhorší tým nejvyšší soutěže po základní části se střetne s vítězem play off první ligy. V dalších ročnících se teoreticky může hrát baráž ve formátu dva kluby z extraligy a dva z první ligy, nebo může být zavedený přímý postup a sestup. Počet účastníků se poté musí pohybovat mezi 10 a 14 týmy. Kdyby si chtěla APK LH zvolit jiný model, potřebuje písemný souhlas vedení ČSLH.

Kluby se zavázaly i nadále respektovat oficiální reprezentační přestávky, nejvyšší soutěž v nich ale může bez nominovaných hráčů pokračovat.

V příští sezoně se bude extraliga hrát se stejným herním systémem jako v předešlém ročníku. Základní část, která začne 16. září, bude mít 52 kol. Čtyři týmy postoupí přímo do čtvrtfinále, týmy z 5. až 12. místa čeká předkolo play off, čtrnáctý tým baráž. V prvním kole se mistrovský Třinec utká s Českými Budějovicemi, druhá Sparta začne v Mladé Boleslavi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky Sport, hokej, extraliga, ČSLH, APK LH, Extraliga ledního hokeje, Český svaz ledního hokeje, soutěž, Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, Josef Řezníček, baráž, HC Sparta Praha, HC Oceláři Třinec, Madeta Motor České Budějovice, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejovou extraligu budou po deseti letech opět řídit kluby  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.