Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Neznámý vandal v noci zaútočil na sídlo Pirátů kamenem a sprejem

Na krajské sídlo Pirátů v centru Plzně zaútočil zatím neznámý pachatel. Kamenem roztříštil jedno okno a černým sprejem postříkal výlohu. Způsobená škoda se bude pohybovat v řádech desítek tisíc korun.

Vandal poničil Pirátské centrum v ulici U Zvonu samozřejmě v noci. „Takový útok je potvrzením, že naší práci děláme správně. Stavíme se za lidi, kazíme kmotrům kšefty, a možná někomu překážíme. Nás tohle určitě nezastraší,” říká plzeňský pirátský zastupitel, Pavel Bosák. „Jestli nám ale někdo chce sdělit svůj názor, ať nám to klidně přijde říct. Nemusí zbaběle ničit majetek,” dodává.

„Od chvíle, kdy Piráti jasně vystoupili proti ruské agresi na Ukrajině, jsme zaznamenali nárůst projevů nenávisti, jako například hanlivé nálepky na dveřích,” říká předseda krajského sdružení Pirátů Michal Ertl. „Vandalismus je patrně dalším z důsledků probíhající dezinformační kampaně,” vysvětluje.

Při útoku na objekt pirátského centra bylo zničeno jednoho ze tří půlkruhových oken v průčelí domu. Znehodnocen byl rovněž grafický polep skla levé výlohy. Celková škoda zatím nebyla vyčíslena, ale bude se patrně pohybovat v desítkách tisíc.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavel Bosák

Štítky Pirátské centrum, vandalství, poškozená výloha, rozbité sklo, Pavel Bosák, Piráti, Česká pirátská strana, Plzeň, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý vandal v noci zaútočil na sídlo Pirátů kamenem a sprejem  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.