Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Hanácké senátor a eurohujer natáčí sérii skečů o EU a baví internet

Hanácké senátor Marek Ošťádal z Nákla na Olomoucku a zástupce ČR v Evropském výboru regionů Radim Sršeň z Dolních Studének na Šumpersku natáčejí sérii skečů o EU. Euroskeptik a eurohujer humorné klipy zveřejňují na internetu.

"Iniciativu Pepin vs. Sršeň jsme se rozhodli s panem senátorem Markem Ošťádalem spustit ve vztahu k blížícímu se předsednictví České republiky v EU a potřebě odlehčené komunikace evropských témat," vysvětlil starosta Dolních Studének, náměstek ministra pro místní rozvoj a zástupce ČR v Evropském výboru regionů Radim Sršeň (STAN).

Sám sebe s nadsázkou označuje za eurohujera, senátor a starosta Nákla Marek Ošťádal (STAN) je naopak euroskeptikem a Pepinem z Hané. V nevšedních klipech chtějí společně komentovat a vyvracet mýty, fámy nebo zaběhnutá klišé o EU.

"Vite, tôze bêch chtěl vědět, jak to fšecko je, a toš smê si řeklê, že to proberemê a ôvizemê," podotkl ryzí hanáčtinou Ošťádal.

První díl je věnovaný blížícímu se českému předsednictví, druhý evropským dotacím, ačkoli celý projekt vzniká bez dotací a sponzorů. Další videa budou na internetu k dispozici ve dvoutýdenních intervalech na kanále YouTube.

Oba politici tvrdí, že projekt vznikl spontánně. "Naše skeče nejsou komerční. Tvoříme a natáčíme je sami takzvaně na koleně. Možná, že videa nevypadají jako z Hollywoodu, ale snad právě proto lidé ocení naše nadšení, se kterým je děláme," doufá jeden z protagonistů Sršeň.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Radima Sršně

Štítky EU, debata, skeče, humor, hanácké senátor, eurohujer, Internet, Olomouc, Evropská unie, Marek Ošťádal, Česko, Radim Sršeň, Náklo, Olomoucký kraj, okres Šumperk, Starostové a nezávislí, Haná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hanácké senátor a eurohujer natáčí sérii skečů o EU a baví internet  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.