Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Race to Wimbledon pro tenisové naděje pokračuje. Jsou známi vítězové mezi mladšími žáky

O uplynulém víkendu mladí tenisté sehráli poslední turnaje mladšího žactva v rámci Race to Wimbledon 22. V soutěži dívek zahrnuté v GHC Genetics tour zvítězila Tereza Latislavová, která ve finále přehrála Ellu Ulihrachovou ve dvou setech 6:1 a 6:2. Obě finalistky prošly do závěrečného utkání skrečí. Elle vzdala utkání pro zdravotní potíže Beata Marešová. Zato Tereza postoupila kvůli nedisciplinovanosti domácí Emy Jámborové, která nedokázala včas nastoupit k utkání a v době předpokládaného začátku telefonicky oznamovala, že přijede za zhruba 40 minut. Tím si Jámborová uzavřela cestu k celkovému vítězství v tour a zisku 20 tisíc korun. Díky své nedisciplinovanosti přenechala primát Dianě Chrastilové. I tak se Ema může těšit z výhry 13 tisíc korun. Na celkovém třetím místě se umístila Sarah Mousa, na čtvrtém Tereza Kasperová a na páté pozici skončila Edita Gabrialová s výhrou 3 tisíce korun. Vítězkami čtyřhry se po skreči staly Anita Jusková a Sarah Mousa, proti kterým měla nastoupit zdravotně indisponovaná Beata Marešová s Terezou Latislavovou.

Drbna je mediálním partnerem unikátního projektu Race to Wimbledon.

Deloitte tour hráčů do dvanácti let měla neskutečně dramatické vyvrcholení a o celkovém vítězi dlouhodobé soutěže rozhodl až super tie break ve finále, kde proti sobě nastoupili Pepa Kovář a Vojta Jaroš. V prvním setu se prosadil Vojta, který urval set po boji 7:5. Ve druhém setu se zklidněný Pepa dostal do vedení 3:0 i díky taktickým chybám svého soupeře a získal set celkem snadno v poměru 6:2. V závěrečné zkrácené hře zprvu vedl Vojta, ale nakonec se z triumfu v turnaji a tím i v celé tour radoval Pepino Kovář. Na celkové druhé pozici skončil Filip Šebek a až třetí zůstal Vojta Jaroš, který získal stejný počet bodů, ale rozhodoval zisk lepšího umístění v jednotlivých turnajích. Na čtvrtou pozici nakonec poskočil William Bervid, který za sebou na pátém místě zanechal Šimona Janouška.

Během zmíněného konce týdne proběhly také turnaje staršího žactva. Mezi dívkami v rámci Software One tour zvítězila Elen Sokolová, která ve finále porazila skoro domácí Kristýnu Wágnerovou 6:3, 6:0, která předtím v semifinále přehrála již celkovou vítězku tour Izabellu Dirlbeck 6:4, 1:6, 1:0. Díky tomuto cennému skalpu se Kristýna vyhoupla na celkově druhou příčku o tři body před další domácí hráčku Nairu Novotnou. Za touto dvojicí figurují s odstupem na čtvrtém až pátém místě Adéla Teiralová a Františka Nováková. Celkové pořadí a rozdělení jednotlivých cen se tedy dozvíme až po odehrání posledního turnaje, který začíná 15. dubna.

V Total Service tour starších žáků není jasné skoro nic. Poslední zápolení opanoval Matěj Köhler, když ve finále překonal Vaška Severýna 6:4 a 6:1. I to však stačilo Vaškovi k upevnění vedoucí příčky v tour. Teoreticky jej ale stále může sesadit jeho finálový přemožitel Matěj a nebo Tomáš Fidler, který se tohoto turnaje nezúčastnil. Ve hře o dotované umístění jsou ještě Tobiáš Brettl a Tomáš Zíta, který má stejně bodů jako Fidler, ale na vedoucího Severýna oba ztrácejí 12 bodů. Uvidí se až po posledním turnaji, který proběhne taktéž od 15. do 19. dubna.

Do 3. dubna probíhá sms soutěž, ve které může kdokoliv vyhrát jeden z poukazů pro dvě osoby k návštěvě Wimbledonu 2022. Stačí odeslat sms v hodnotě 10 korun na telefonní číslo 900 11 10 a odpovědět na otázku týkající se Race to Wimbledon. Všichni týdenní vítězové obdrží věcné ceny a z nich budou na závěrečné květnové show vylosováni tři šťastlivci, kteří obdrží zajímavé hodnotné ceny. Otázku najdou zájemci zde.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Knížek

Štítky sport, tenis, Bohnice, LOB S.A. Bohnice, Race to Wimbledon, Praha, Wimbledon, finále, soutěž, Deloitte, TOTAL SERVICE a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Race to Wimbledon pro tenisové naděje pokračuje. Jsou známi vítězové mezi mladšími žáky  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.