Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

První kategorie tenisového klání Race to Wimbledon 22 mají své první vítěze

Projekt seriálu tenisových turnajů pro mládež v zimní sezoně 2022 má svého prvního vítěze. Již po šestém turnaji Com – Sys Trade tour si celkové vítězství a tím poukaz na odběr zboží v hodnotě 20 tisíc korun zajistil Bartoloměj Šusta. Bart využil situace a při neúčasti Jana Ledviny si triumfem ve finále nad Tobiášem Klofáčem připsal 15 bodů do hodnocení své kategorie. Tento bodový zisk navýšil Bartův celkový počet bodů na 62 a na druhého v pořadí Jana Růžka, který vypadl v semifinále, má již třicetibodový náskok a nemůže být překonán, protože do konce tůry zbývají odehrát poslední dva turnaje. Předposlední sedmý turnaj se hraje od 19. března a poslední osmý turnaj je naplánován na 15. dubna.

Vzhledem k vyrovnanému pořadí na následujících místech je ve hře ještě zhruba deset dalších mladých tenistů, kteří mohou dosáhnout na odměny na druhém až pátém místě a tím získat poukazy na odběr zboží v hodnotě 13, 9, 5 a 3 tisíc korun českých. Nedílnou součástí projektu je také zisk žetonů do slosovací soutěže o návštěvu Wimbledonu 2022. Každý odehraný zápas hráčům zvyšuje procentuální možnost výhry, která bude pro všechny tři věkové kategorie losována 5. června na Libeňském zámku v rámci závěrečného programu s oceněním všech výherců.

Drbna je mediálním partnerem unikátního projektu Race

V kategorii dorostenek se do čela celkové klasifikace dostala starší žákyně Isabella Dirlbeck. Sice prohrála hned svůj první zápas, ale vzhledem k tomu, že se turnaje nezúčastnily hráčky z popředí průběžného hodnocení Scan Service tour, stačil Belle zisk pouhých tří bodů k přeskočení doposud vedoucí Lucie Nouzové o dva body. Stejně jako u dorostenců i v dívčí části Race to Wimbledon 2022 je na programu odehrání ještě dvou akcí a tím možnost zisku třiceti bodů. Ve hře o celkové vítězství a další hodnotné ceny je tak mnoho adeptek včetně poslední šampionky Sáry Divilové z TK Dvůr Králové nad Labem, která ve vyrovnaném finále porazila Natálii Nechvátalovou 4:6, 6:1 a1:0.

Vedení soutěže zrušilo bez náhrady turnaj staršího žactva pro malý počet přihlášených. A protože do konce Software ONE tour chybí pouze dva turnaje, stala se již jednou zmíněná Bella Dirlbeck konečnou vítězkou celé zimní soutěže starších žákyň a stejně jako Bart se může těšit na cenu pro vítěze. V chlapecké části je naopak situace velice vyrovnaná a není jisté, kdo z trojice Severýn, Fidler, Zíta urve celkové prvenství.

Do 13. března probíhá sms soutěž, ve které může kdokoliv vyhrát jeden z poukazů pro dvě osoby k návštěvě Wimbledonu 2022. Stačí odeslat sms v hodnotě 10 korun na telefonní číslo 900 11 10 a odpovědět na otázku týkající se Race to Wimbledon. Všichni týdenní vítězové obdrží věcné ceny a z nich budou na závěrečné květnové show vylosováni tři šťastlivci, kteří obdrží zajímavé hodnotné ceny. Otázku najdou zájemci zde.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Knížek

Štítky sport, tenis, Bohnice, LOB S.A. Bohnice, Race to Wimbledon, Praha, Wimbledon, projekt, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První kategorie tenisového klání Race to Wimbledon 22 mají své první vítěze  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.