Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Studentským komiksem roku je dílo Petra Poláka z Olomouce. Uspěl s mysteriózní sérií Močál

Výroční komiksové ceny Muriel oznámily také vítěze v kategorii Cena Magnesia za nejlepší komiks, která je určena mladým talentům z řad uměleckých škol. Pětičlenná porota jako nejlepší studentský počin vybrala dílo Močál od talentovaného olomouckého rodáka Petra Poláka.

Mladí tvůrci komiksů měli i letos na předávání cen Muriel České akademie komiksu svou kategorii. Do ní mohli studenti výtvarných středních a vysokých škol hlásit své ročníkové či závěrečné práce. Komiksové ceny Muriel se letos vyhlašovaly 15. února v pražském kině Bio Oko. O vítězství v kategorii Cena Magnesia za nejlepší studentský komiks bojovali Kateřina Illnerová s dílem Vyšťavená, Lenka Košutová s komiksem Poražený a Petr Polák s projektem Močál.

Nejlepší hodnocení získal komiks olomouckého rodáka Petra Poláka, který studuje na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze v Ateliéru ilustrace a grafiky. Jeho dílo Močál je souborem tří mysteriózních povídek, které vytvořil jako bakalářskou práci.

„Cena Magnesia za nejlepší studentský komiks přirozeně doplňuje naši dlouholetou podporu mladých talentů v umělecké sféře. Během čtyřletého partnerství s cenami Muriel se v této kategorii objevilo mnoho kvalitních autorských počinů, a to nejen mezi vítězi a nominovanými, ale i mezi dalšími přihlášenými studenty. Věříme, že i letošní ročník jim pomůže k  zviditelnění a otevře dveře dalšího profesního růstu,“ říká Martin Karas ze společnosti Magnesia. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Hněvkovský

Štítky Kulutura, předávání cen, komiks, Muriel, Petr Polák, Olomouc, Magnesia, Kino Oko, Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze

Studentským komiksem roku je dílo Petra Poláka z Olomouce. Uspěl s mysteriózní sérií Močál  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.