Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kněz obviněný z uříznutí varlete jinému muži je mimo službu. Policie ho stíhá na svobodě

Římskokatolická církev postavila mimo službu kněze z želivského kláštera, který je obviněný z uříznutí varlete jinému muži. Kněze církev odvolala ze všech funkcí a jeho vyšetřování probíhá na svobodě. Zaručit se za něj měli jeho nadřízení. Případ se stal loni v létě na Chebsku.

„Byl postaven mimo kněžskou službu, takže nesmí vysluhovat žádné svátosti. Dále byl odvolán ze všech funkcí, které v rámci naší kanonie zastával. Soud rozhodl, že je pod dozorem probačního úředníka. Při všech úkonech souvisejících s vyšetřováním se orgány činné v trestním řízení mohou spolehnout na naši spolupráci a součinnost,“ uvedla církev v prohlášení. Kněz podle ní v budoucnu podstoupí „různá vyšetření“.

Církev také zaručila, že po vyšetření případu vyvodí důsledky. „Když se objevilo obvinění našeho spolubratra, byli jsme mnozí v šoku a zmateni. Nikdo z nás nic takového nečekal a nebyl na něco takového připravený,“ stojí v prohlášení. „Bude probíhat vyšetřování a po jeho dokončení vyvodíme důsledky. Pokud by se obvinění potvrdila, proběhne vedle světského také církevní proces. Do té doby chceme všestranně podpořit policii při vyšetřování,“ dodala církev. Ta se měla podle serveru iDnes.cz zaručit za kněze s tím, že na obviněného dohlédne. Jen díky tomu neskončil ve vazbě.

K incidentu mělo dojít minulý rok v létě. Kněz se měl na internetu seznámit s mužem a domluvit si s ním schůzku v malé obci na Chebsku. Při jedné z nich měl bez jakéhokoliv umrtvení uříznout muži jedno varle. Zákrok měl být podle serveru součástí drsných praktik vedoucích k uspokojení obou mužů.

Vzhledem k neodbornému zásahu se ale muži přitížilo a skončil v karlovarské nemocnici se zánětem genitálií. Lékaři o případu informovali policii. Podle policejní mluvčí Kateřiny Peškové je kněz obviněný z neoprávněného odebrání tkání a orgánů a hrozí mu až osm let vězení.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kněz, varle, policie, trestní stíhání, církev, okres Cheb, Karlovarská krajská nemocnice

Kněz obviněný z uříznutí varlete jinému muži je mimo službu. Policie ho stíhá na svobodě  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.