Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pražský magistrát podle ODS málo komunikuje opravy Barrandovského mostu. Chystáme tiskovku, reaguje Hřib

Pražská ODS rozeslala novinářům mail, ve kterém informuje o tom, že rekonstrukce Barrandovského mostu, která čeká Pražany na jaře, není dostatečně komunikovaná ze strany magistrátu. ODS upozorňuje, že magistrát dosud nedohodl s dotčenými městskými částmi objízdné trasy. „Už v únoru pak máme naplánovanou tiskovou konferenci, na které představíme přesné informace, jak bude oprava probíhat,“ reaguje primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti).

V únoru by měla proběhnout tisková konference

Pražská ODS v mailu novinářům uvedla, že magistrát dosud nedohodl s městskými částmi, kterých se rekonstrukce Barrandovského mostu bude týkat, objízdné trasy, ani opatření, která budou zavedena v městské hromadné dopravě, aby se dopady rekonstrukce mostů na obyvatele hlavního města co nejvíce zmírnily.

Za magistrát reagoval Zdeněk Hřib, který se nechal slyšet, že všechny podstatné informace k rekonstrukci mostu zazní na únorové tiskové konferenci. „Už v únoru pak máme naplánovanou tiskovou konferenci, na které představíme přesné informace, jak bude oprava probíhat a jak bude po dobu náročné opravy tohoto páteřního pražského mostu řešená okolní doprava tak, aby byly dopady co možná nejmenší, i když vyhnout se jim zcela není samozřejmě reálné,“ uvedl Zdeněk Hřib.

Scheinherr má podle ODS zlepšit komunikaci k městským částem 

Na čtvrtečním jednání pražského zastupitelstva zástupci ODS dojednali s náměstkem primátora pro dopravu Adamem Scheinherrem (Praha sobě) závazek, že na příštím jednání zastupitelstva budou projednány ucelené informace o rekonstrukci Barrandovského mostu a přijatých opatřeních pro zmírnění dopadů rekonstrukce.

„Dlouhodobě apelujeme na náměstka primátora pro dopravu Adama Scheinherra, aby zlepšil komunikaci směrem k městským částem a občanům, kterých se dotýkají dopravní uzavírky v našem hlavním městě. Jsem rád, že na naši výzvu přislíbil náměstek Scheinherr přinést na příští jednání zastupitelstva ucelenou informaci o rekonstrukci Barrandovského mostu. Jedná se o klíčovou dopravní infrastrukturu a její rekonstrukci je potřeba velmi pečlivě koordinovat, abychom v Praze nezažívali dopravní peklo jako na jaře minulého roku,“ uvedl předseda zastupitelského klubu ODS Zdeněk Zajíček.

Nejvytíženější most v České republice

Zdeněk Hřib zároveň na informaci ODS reagoval tím, že během deseti let, kdy byla ODS ve vedení Prahy, se na Barrandosvký most nesáhlo. „Barrandovský most je nejvytíženějším mostem v České republice, denně přes něj projede kolem 150 tisíc aut. Přesto na něj nikdo téměř za 40 let nesáhl. Ani ODS, která byla ve vedení Prahy přes deset let. Most se teď přitom nachází na stupni 5 ze 7, přičemž čím vyšší číslo, tím horší. My jsme se ho rozhodli pořádně opravit,“ dodal Hřib.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky doprava, opravy, Barrandovský most, ODS, Piráti, Praha sobě, Praha, Zdeněk Hřib, rekonstrukce, oprava, magistrát, Pražský magistrát, Česká pirátská strana, Adam Scheinherr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský magistrát podle ODS málo komunikuje opravy Barrandovského mostu. Chystáme tiskovku, reaguje Hřib  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.