Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Několik poslanců se neúčastní schůze Sněmovny kvůli koronaviru

Několik poslanců se neúčastní aktuální schůze Sněmovny kvůli nákaze koronavirem. Na twitteru o svém pozitivním antigenním testu dnes informoval místopředseda evropského výboru Ondřej Kolář (TOP 09), který nyní čeká na výsledek PCR testu. Z klubu ODS onemocněl poslanec Pavel Staněk, celý týden je ze schůze kvůli koronaviru omluven také Radek Koten (SPD).

"Čekám na výsledek PCR testu, nemám žádné příznaky," napsal Kolář, který byl ve středu a ve čtvrtek ve Sněmovně přítomen při dlouhé debatě před vyslovením důvěry kabinetu Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů se STAN. Poslanec Pavel Svoboda (TOP 09), se kterým sedí v kanceláři, podstoupil antigenní test s negativním výsledkem. Pro jistotu absolvoval také PCR test.

Poblíž Koláře ve Sněmovně sedí lidovečtí poslanci Šimon Heller a Jiří Carbol. Oba si udělali antigenní testy, které byly negativní. Carbol se objednal ještě na PCR test, Heller se bude preventivně testovat každý den, sdělila mluvčí KDU-ČSL Lucie Ješátková. Poslanci čekají na to, zda hygienická stanice kontakt vyhodnotí jako rizikový. Seděli ale od Koláře přes uličku a měli nasazené respirátory. Lidovecký klub sice na dnešním jednání není kompletní, nikdo ale nechybí kvůli koronaviru.

"Za nás je s covidem doma pan poslanec Staněk a je jediný," sdělila mluvčí ODS Adéla Valentová. Naopak hnutí ANO žádné poslance nakažené covidem-19 neeviduje. Ti, kteří byli ze schůze omluveni, chyběli z jiných zdravotních důvodů. "Za poslanecký klub hnutí STAN nechybí nikdo ze zdravotních důvodů," napsala mluvčí STAN Sára Beránková. Ani z klubu Pirátů nikdo kvůli covidu neabsentuje, sdělila mluvčí Veronika Šmídová.

Pozitivních testů na koronavirus v Česku přibývá, ve čtvrtek se prokázalo 11 675 případů, o tři čtvrtiny víc než před týdnem.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, sněmovna, koronavirus, COVID-19, Poslanecká sněmovna ČR, Ondřej Kolář, PCR Test, ODS, TOP 09, rychlý antigenní test, Pavel Staněk, Radek Koten, Svoboda a přímá demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Několik poslanců se neúčastní schůze Sněmovny kvůli koronaviru  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.