Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Exministr životního prostředí Ambrozek bude poradcem ministryně Hubáčkové

Bývalý ministr životního prostředí Libor Ambrozek (KDU-ČSL) bude jedním poradců ministryně životního prostředí Anny Hubáčkové (KDU-ČSL). Novinářům to dnes za ministerstvo životního prostředí (MŽP) potvrdila Dominika Pospíšilová. To, že by měl být Ambrozek šéfem poradců, v úterý uvedl server Lidovky.cz. Pospíšilová naopak nepotvrdila další informaci webu, podle níž má ministryni radit i další exministr životního prostředí Ladislav Miko.

Ambrozek i Hubáčková pocházejí z Hodonína, kde také dříve působili na odboru životního prostředí tehdejšího hodonínského okresního úřadu. Ambrozek pracoval jako referent a Hubáčková jako vedoucí referátu. Oba byli, byť v různých volebních obdobích, také v zastupitelstvu Jihomoravského kraje.

"Ano, pana Ambrozka jako poradce můžeme potvrdit. Nebude však šéfem poradců, takovou funkci nemáme," sdělila dnes Pospíšilová.

Ambrozek byl ministrem životního prostředí v letech 2002 až 2006 ve vládách Vladimíra Špidly, Stanislava Grosse a Jiřího Paroubka (všichni ČSSD). Do Sněmovny byl zvolen čtyřikrát, v zastupitelstvu Jihomoravského kraje působil v letech 2008 až 2012. V současnosti je Ambrozek předsedou Českého svazu ochránců přírody. Je absolvent oboru botanika na Univerzitě Karlově.

Na ministerstvu životního prostředí k počátku ledna nastalo několik změn. Vznikly například dvě pozice náměstků místo dvou neobsazených služebních míst. Jedním z politických náměstků se stal Tomáš Tesař, který na rezortu jako náměstek působil už mezi lety 2010 - 2014. Politickou náměstkyní je v současnosti také Simeona Zikmundová, ta však podle dřívějších informací MŽP zůstane v této funkci dočasně a později nastoupí na jiné místo. V souvislosti s takzvanou Zelenou dohodou pro Evropu také přibyla sekce ochrany klimatu, dosud však není jasné, kdo pro ni bude náměstkem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MŽP ČR

Štítky ČR, správa, vláda, MŽP, personální, Libor Ambrozek, Anna Hubáčková, životní prostředí, Ministerstvo životního prostředí České republiky, ministr životního prostředí, KDU-ČSL, Ladislav Miko, Jihomoravský kraj, Vladimír Špidla, Stanislav Gross

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Exministr životního prostředí Ambrozek bude poradcem ministryně Hubáčkové  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.