Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Babiš s Orbánem navštíví Ústecký kraj včetně předvolebního mítinku

Premiér Andrej Babiš (ANO) se svým maďarským protějškem Viktorem Orbánem za týden ve středu navštíví Ústecký kraj. Předseda maďarské vlády přijde i na předvolební mítink hnutí ANO, sdělil Deníku N mluvčí vlády Vladimír Vořechovský.

Zprvu by se politici měli sejít v pražské Kramářově vile, navštívit by podle Vořechovského měli také sídlo výrobce letadel Aero Vodochody v Odoleně Vodě. Následně pojedou do pobočky energetické skupiny Innogy v Ústí nad Labem.

Premiéři pak poobědvají v restauraci na Větruši, kde na začátku září hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň. Na závěr tam premiéra konfrontoval jeho syn Andrej Babiš mladší. Tisková konference předsedů vlád by se měla uskutečnit v ústeckém divadle, od 17:00 následuje podle Deníku N předvolební mítink. "Program ještě není finalizovaný," sdělil dnes k Orbánově návštěvě úřad vlády.

Babiš je dnes a ve čtvrtek na návštěvě Maďarska. Na maďarsko-srbské hranici si prohlédne zabezpečení hraničního prostoru a pohraniční plot. Bariéru podél 175 kilometrů dlouhých hranic se Srbskem vybudovalo Maďarsko v roce 2015 na vrcholu migrační krize. Babiše čeká i demografický summit, jehož součástí je diskuse o podpoře mladých rodin a podpoře porodnosti v souvislosti se zamezením stárnutí populace.

Dnes dopoledne před odletem Babiš poznamenal, že pro maďarskou vládu veze dar v podobě dvou vytápěných stanů a deseti armádních stanů. "Uvidíme, jestli nebude potřeba, abychom poslali policisty nebo vojáky tak, jak je to v Severní Makedonii," dodal premiér.

Česko při ochraně vnějších hranic Evropské unie pomáhá i vysíláním policistů do Severní Makedonie, Srbska či Slovinska. ČR od roku 2015 vyslala 2054 policistů, další poskytla v rámci Evropské agentury pro pohraniční a pobřežní stráž Frontex.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook.com/AndrejBabis

Štítky ČR, Maďarsko, vláda, volby, Babiš, Orbán, Ústecký, Andrej Babiš, Viktor Orbán, Ústecký kraj, ANO 2011, Vláda Maďarska, Deník N, Aero Vodochody, Andrej Babiš ml., Innogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babiš s Orbánem navštíví Ústecký kraj včetně předvolebního mítinku  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.