Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Noční ostraha objektů vám zajistí klidný spánek

PR článek

Zatímco během dne panuje v průmyslových areálech, prodejnách i jiných komerčních prostorách „šrumec“ a v objektech se to jenom hemží zaměstnanci a zákazníky, v noci takové budovy často zejí až hororovou prázdnotou. Potemnělá zákoutí a noční hodiny obecně představují lákavý manipulační prostor pro nezvané hosty. Chcete-li se nevyžádané návštěvě zlodějů a vandalů vyvarovat, je nanejvýš žádoucí, aby na dílnu, továrnu, obchod nebo jinou provozovnu dohlížely elektronické zabezpečovací systémy. Ani to však nemusí stačit, a proto je dobré, aby na místě byla současně přítomna noční ostraha, která rizika v podobě krádeží, průmyslových špionáží nebo poškození vandaly eliminuje.

Noční ostraha není přežitek! Jak funguje?

Práce noční ostrahy patří mezi velmi vyhledávané. Na webových pracovních portálech se často inzeráty s touto poptávkou objevují. Jde o jasný důkaz, že profese „nočního hlídače“ rozhodně nepatří mezi přežitky minulosti. Ba naopak. I moderní venkovní kamery na noční vidění se záznamem či alarm na dveře jsou totiž maximálně účinné pouze tehdy, pokud jsou vhodně doplněné lidským faktorem, což nám na dotaz potvrdilo i vedení renomované české bezpečnostní agentury TOP security, která se na zaměřuje nejen na noční ostrahu v Praze, ale působí ve všech koutech České republiky. Více o této společnosti se dozvíte na jejich stránkách zde.

Noční ostraha objektů a majetku spočívá zejména v ochraně střeženého areálu před vniknutím nepovolaných osob. V provozech s nepřetržitým provozem pak ostraha noční směny může fungovat prakticky totožně jako denní ostraha, kdy pracovník dohlíží na přístupové systémy a zajišťuje chod i obsluhu recepce. Zvlášť v případě venkovních areálů s rozsáhlými pozemky je dlouhodobě hojně poptávána obsluha objektu se psem, který dokáže strážného nejen díky skvěle vyvinutému čichu s předstihem upozornit na cokoliv podezřelého.

Ostraha firemních objektů na cestě po nočních okruzích často využívá obchůzkový čipový systém, který představuje kontrolní body. Vždy, když strážný projde stanovištěm, přiloží ke čtečce čip a prokáže tak, že kontrolním bodem v daném čase prošel.

Elektronické zabezpečovací systémy usnadňují práci a zvyšují efektivitu ochrany nejen v noci

Není žádným tajemstvím, že pro dosažení maximální úrovně ochrany střeženého objektu i v něm nacházejících se osob a majetku je nejlepší zkombinovat moderní techniku a služby profesionálně vyškolených strážných.

Těm při pochůzkách ve dne, a tím spíš v noci usnadní práci, pokud mají k ruce elektronické zabezpečovací systémy a další technické vymoženosti, kam se řadí zejména:

  • Kamerové systémy, které hlídaný objekt monitorují a pracovník u obrazovky tak může včas upozornit své kolegy na pochůzce na možná nebezpečí. Na trhu je nyní možné pořídit i vylepšené systémy, jako bezdrátový kamerový systém (wifi kamerový systém) či kamerový systém se záznamem.
  • Elektronická požární signalizace, která díky citlivým senzorům umí odhalit vzniklý požár, únik plynu nebo vody, a ochránit tak majetek i lidské životy před živelnou pohromou.
  • Bezdrátový alarm, respektive dveřní alarm, který v případě potřeby spustí zvukovou signalizaci, a kromě osob v objektu a jeho okolí také eventuálně informuje bezpečnostní agenturu nebo složky integrovaného záchranného systému.

Více o elektronických systémech využívaných k zabezpečení objektů se dočtete na firemním webu zmíněné bezpečnostní agentury tady.

Kam se noční ostraha objektů hodí?

Ať už vlastníte nebo provozujete obchod, dílnu, továrnu, průmyslový areál nebo poptáváte dohled nad místem připravované venkovní akce, noční ostraha a elektronické zabezpečovací systémy vám v kombinaci zajistí klidný spánek. Tím spíš, pokud jde o objekty, které:

  • jsou situovány v odlehlé oblasti,
  • zůstávají přes noc liduprázdné,
  • sídlí v lokalitách se zvýšenou mírou kriminality,
  • zahrnují přilehlé pozemky a rozsáhlý venkovní areál.

Další užitečné rady a tipy, týkající se zabezpečovacích systému, najdete na tomto blogu o zabezpečení.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adobe Stock, TOP Security

Štítky TOP security, hlídací služba, noční hlídač, zabezpečovací systémy, bezpečnostní systém, poplašné zařízení, kamerový systém, spánek, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční ostraha objektů vám zajistí klidný spánek  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.