Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Deníky: Prymula se zesměšnil, trpí důvěra v omezení proti nákaze

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) se zesměšnil a selhal v úkolu přesvědčit veřejnost o nutnosti dodržovat opatření proti koronaviru. Situace, v níž ho zachytily fotografie zveřejněné v deníku Blesk, podpořila názory lidí, kteří omezení odmítají. Píšou to dnes v komentářích české deníky, v souvislosti s Prymulovým chováním také zmiňují papalášství. Pro premiéra Andreje Babiše (ANO) je Prymulovo odvolání důležité také kvůli důvěře v celé jeho vládnutí, protože se blíží sněmovní volby, připomněla v komentáři Mladá fronta Dnes (MfD).

Deník Blesk v pátek zveřejnil fotografie Prymuly odcházejícího bez roušky v noci z restaurace, která měla být v tu dobu podle vládního nařízení zavřená. Prymula sám přitom opatření týkající se i povinného nošení roušek vyhlašoval a opakovaně žádal lidi, aby je dodržovali. Ministr uvedl, že žádné opatření proti koronaviru neporušil, a odmítl rezignaci, ke které ho Babiš vyzval. Premiér proto navrhl Prymulovo odvolání prezidentu Miloši Zemanovi, který ale rozhodnutí odložil na příští týden.

"Sólokapr, ztráta důvěry, ostuda," shrnuje situaci komentář v deníku Právo. Lidé podle něj nejsou schopni politikům odpustit, pokud se zesměšní. Věc je vodou na mlýn popíračům nákazy, důvěru ale ztratil hlavně sám ministr, uvedl. "Prymula žádná další opatření ohlašovat nemůže," konstatuje komentátor. Prymulovo sebeznemožnění je přitom podle něj "obrovskou ztrátou", a pokud si má vláda zachovat zbytky respektu, musí ministr ve funkci skončit co nejdřív. "Délka rekonvalescence bude záviset na výběru terapeuta, rozuměj nového ministra," uzavírá deník.

Podle komentátora Lidových novin (LN) může mít Prymulovo počínání neblahý dopad na situaci v celé společnosti. "Jak říká staré rčení - příklady táhnou, a tenhle potáhne obzvlášť. Části lidí se teď budou zdát omezení, která Prymula vyhlašoval, zbytečná. Pro další bude zase Prymulovo počínání znakem papalášství, toho, že 'ti nahoře' si mohou dovolit cokoliv," píše deník.

Hrozí tak podle komentáře, že lidé začnou vládní opatření proti koronaviru ve větší míře obcházet, a to pak může vést k prodloužení a zpřísnění opatření. "Vzhledem k tomu, že jeden den restrikcí stojí naši ekonomiku odhadem přes miliardu korun a že s prodlužujícími se omezeními přijde o místa víc lidí, můžeme konstatovat, že Prymulova večeře tak byla tou nejdražší v české a možná i světové historii vůbec," doplňuje komentátor.

Prymula sice podle komentáře v MfD nezpůsobil žádnou tragédii, ale selhal v úkolu přesvědčit národ o potřebě dodržování opatření. A to je podle komentátora neoddělitelnou součástí cesty Česka z epidemie koronaviru.

Odvolání ministra je podle MfD pro Babiše nezbytné také kvůli blížícím se volbám. "Důvěra ve vládu klesá, v nedávných volbách oslabila, ČSSD a KSČM jsou úplně na kolenou, naopak se šikuje a sílí opozice. A za necelý rok jsou sněmovní volby, které budou o tom, jak kabinet zvládl covidovou krizi. Je evidentní, že tu Babiš v tuto chvíli hraje o celou svou příští politickou existenci. Tak důležitý symbol, jako je nedůvěryhodný generál jeho armády, nemohl premiér podcenit," píše komentátor deníku.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky ČR, koronavirus, vláda, Prymula, komentáře, Roman Prymula, důvěra, Mladá fronta DNES, Andrej Babiš, ANO 2011, volby, COVID-19, Blesk, Miloš Zeman, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ján Vyrobík

Podle příspěvků pánů Misotu a Maška, bylo tedy celé to extempore s ministrem Prymulou, namířeno proti vládě Babiše? Ale, vlastně, co v Česku proti Babišovi namířeno není?

Neděle, 25. října 2020, 02:28Odpovědět

Miloslav Misot

Faltýnkova past na Prymulu ( a hnutí ANO) - malý sarajevský atentátPopis kauzy, který vysvětluje i údajné podivnosti (nelogičnosti) této aféry („náhodná“ přítomnost Blesku, .lehkomyslnost až žoviálnost Faltýnka při vysvětlování kauzy na rozdíl od uštvaného Prymuly…).:Faltýnek politicky už nemá co ztratit (ohlásil na příští rok konec), ale trestně právně hrozí jemu i synovi aféra STOKA. Takže nabídku na ovlivnění kauzy v jeho prospěch výměnou za Faltýnkovu účast na diskreditaci hnutí ANO (před nadcházejícími volbami), by odmítl málokdo (viz poslanec Wolf) . Jak víme ze slov prezidenta a premiéra, v ČR lze vyvolat nebo zastavit trestní stíhání kohokoliv na objednávku.S vědomím,že ANU nejvíce uškodí diskreditace nejdůvěryhodnější osoby ANO, je vylákán Prymula na „neodkladnou“ pracovní schůzku do areálu restaurace do osamělé vily do 1.patra (odděleného od ostatních prostor restaurace) do soukromého salonku, aby byl Prymula co nejvíc přesvědčen, že jde o soukromý prostor oddělený od veřejností používaných prostor.. Pro účely diskreditace úplně stačí, že je tam nápis Restaurace. A pak už stačí informovat „novináře“ z Blesku. Pak už není divné, jak ochotně od rána Faltýnek vysvětloval „dýchánek v restauraci“ a s lehkostí se zbavil funkce místopředsedy (vše s uspokojením, že se tak zbavil velkého hrozícího problému.).Nutno dodat, že v normální společnosti by toto FORMÁLNÍ pochybení Prymuly (v každé jiné budově průběh setkání splňovalo všechna omezení) skončilo max. pokutou, a zodpovědní novináři by pravdivě lidem vysvětlili, že rouška se nemusí nosit do 2m odstupu (o půlnoci se tam těžko dal čekat kolemjdoucí), a že šlo o pracovní schůzku vedenou v oddělené soukromé části restaurace (navíc s přesvědčením Prymuly, že jde o soukromý prostor).. Místo toho všichni novináři a politici kampaňovitě přesvědčují občany, jak zásadně Prymula porušil všechna hyg. omezení a vyvolávají v nich tak nálady, že to nemusí dodržovat taky… Závěrem lze jen dodat, že to není poprvé, co orgány a novináři zasahují zásadně do politiky (Bartončík, Klaus, Nečas, Wolf, Čuněk…)

Sobota, 24. října 2020, 19:11Odpovědět

Josef Mašek

KONSPIRACE ???estébácký vůdce, kterému klesali preference a kterého nebylo měsíc vidět a slyšet v médiích, pořád jen samý PRYMULA PRYMULA PRYMULA, tak pověřil šedou eminenci a ta zorganizovala politický komplot, který odstartovala nočním telefonátem a předem přes den neplánovanou pozvánkou a návštěvou liduprázdných ulic a liduprázdné restaurace u Vyšehradských hradeb. Součástí komplotu byl i neznámý anonym oznamující tuto neplánovanou noční návštěvu restaurace novinám Blesku. A nastartovaný telefonát šedé eminence odstartovala popravu důvěřivého českého virologa-politika, který na přátelský pokyn šedé eminence, že roušky jsou v tuto noční dobu na tajné schůzce zbytečností, si roušku v restauraci a při opouštění restaurace sundal stejně jako šedá eminence.A důvěřivý český nekonspirativní Prymula, neošlehaný mafiánskými praktikami Juraje Jánošíka, tak celé této blamáži uvěřil a skočil kočnerovským praktikám infikovaným z východu do Čech, skočil na mafiánský ŠPEK.A po zveřejnení fotek vůdce vyčkával celé dopoledne na reakce národa a opozičních politiků a využil jejich rozhořčenosti a pak po zjištění reakcí národa až v pravé poledne vykonal mediální popravu a vyhazov ministra.A tím může opět být a bude každý den vůdce opět v médiích namísto Prymuly.A tím vyrazil Damoklův meč z rukou opozice, které vyhověl popravou Prymuly, českým zabedněným občanům a opozici, jenž od rána do médií řvala a dychtila po popravě Prymuly a tak opozici a národu milerád vyhověl a zabil dvě mouchy jednou ranou !!!A tím opět preference vůdcovi jako bojovníka proti špíně, proti nepravostem, proti zlodějským živnostnikům u blbých, ovlivnitelných českých ovcí opět stoupnou.Ihned po zveřejnění Prymula odmítá jakoukoliv vinu s tím, že tolik zas neudělal a naopak oproti Prymulovi šedá vůdcova eminence ihned při prvním kontaktu s novináři prohlašuje, že pochybyl a bere a souhlasí s veškerou politickou odpovědností (téměř žádnou) a sankcemi….a těší se na tučnou odměnu za vykonanou službu od svěřeneckého fondu.Stát je důležité řídit jako firmu a nepohodlnou konkurenci zlikvidovat.Faltýnek neodchází, rezignoval symbolickyNOVINKY24.10. 2020 Dnes 8:44 – Prahaada, nig, PrávoŠéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek po setkání s premiérem a lídrem ANO Andrejem Babišem oznámil, že skončí jako první místopředseda hnutí a že se zeptá poslanců ANO, jestli má dál vést klub.....a na místo Prymuly je nutno dosadit méně výraznou osobu oddanou vůdci, zejména za uvedení do této funkce

Sobota, 24. října 2020, 11:20Odpovědět

Josef Božek

Je to celé nějaké divné. Všude to vyznívá, jako by tam jeli večeřet, na pijatiku nebo nevím co. Ale nikde se nepíše že ta hospoda byla zavřená, bez personálu. To ale nevadí presstitutům organizovat rozhořčená vyjádření restauratérů , že oni musí mít zavřeno a Prymula chodí do hospody....Všechno, co se hodí do krámu boje a útokům na Babiše a jeho vládu se hodí do krámu. Jeho proviněním tak bylo akorát to, že ho vyfotili bez roušky. Ale kdo z nás nosí roušku a osobním setkání s přáteli a známými, aby to mohl odsuzovat...

Sobota, 24. října 2020, 11:13Odpovědět

Deníky: Prymula se zesměšnil, trpí důvěra v omezení proti nákaze  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.