Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

I profesionální sportovci mohou trénovat maximálně po šesti

Také profesionální sportovci mohou od středy trénovat maximálně po šesti, uvedla Národní sportovní agentura (NSA). V přípravě na venkovních sportovištích, která jsou zatím otevřená, se tak fotbalisté i další týmy budou muset rozdělovat do skupinek.

Vláda v pondělí s platností od středy omezila shromažďování na maximálně šest lidí. To platí prakticky plošně, přičemž sportovci výjimku nemají ani s ohledem na to, že je tato činnost jejich zaměstnáním. "Platí to, že i profesionálové stejně jako normální lidi mohou trénovat v maximálním počtu šesti osob venku. Tohle je výklad, který nyní máme," řekl dnes mluvčí NSA Jakub Večerka.

Předseda agentury Milan Hnilička jedná o výjimkách pro mezinárodní akce, které se mají v Česku uskutečnit tento a příští týden. Týká se to ženského tenisového turnaje WTA Tour v Ostravě, zápasů fotbalové Evropské ligy a galavečera bojových umění MMA v Brně. O těch by měla hlavní hygienička Jarmila Rážová rozhodnout ve středu.

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky Sport, sporty, koronavirus, vláda, NSA, Národní sportovní agentura, Evropská liga UEFA, Milan Hnilička, WTA Tour, FC Zbrojovka Brno, Česko, Jarmila Rážová, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I profesionální sportovci mohou trénovat maximálně po šesti  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.