Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mnoho Čechů studuje angličtinu jako samouci. Je tahle metoda i pro vás?

PR článek

Velké množství Čechů studuje angličtinu převážně pomocí samostudia. Nespoléhají se plně na jazykové školy ani soukromé lektory, ale berou je spíše jako doplněk. Ke studiu používají hlavně učebnice, online zdroje a učí se praxí. Je samostudium angličtiny vhodné i pro vás? Tyhle 3 otázky si musíte zodpovědět, než s ním začnete.

1. Na jaké jste úrovni?

Než s angličtinou pro samouky vůbec začnete, uvědomte si, jaká je vaše úroveň angličtiny. Pokud si nejste jistí, zkuste si tento test angličtiny zdarma, který vaši úroveň pokročilosti vyhodnotí. 

Znalost vaší jazykové úrovně angličtiny vám pomůže ujasnit si, co se potřebujete naučit nového a naopak, v čem se potřebujete jen zlepšovat. A podle toho si pak vytvoříte studijní plán sobě na míru.

2. Proč se učíte anglicky?

Rozhodnutí, proč se učíte anglicky je klíčové. Ukáže vám směr, jakým se při studiu vydat a ušetří vám opět čas a peníze za nevhodné učebnice a kurzy.  Chcete se lépe domluvit při cestování nebo rozumět filmům a písničkám v originále? Nebo je vaším cílem zlepšit se v gramatice,abyste nechybovali v pracovních e-mailech? 

Díky svému proč zaměříte pozornost jen na to, čemu se potřebujete věnovat, nebo na oblast, která vás zajímá, a v budoucnu ji využijete právě pro výběr správné studijní metody.

3. Jste milovníci papíru nebo se vrhnete do online světa?

S angličtinou pro samouky se nám nabízejí dvě hlavní možnosti – studovat s učebnicí nebo studovat online. Uvědomte si, která forma výuky vám vyhovuje.

První se podíváme na výhody papírových učebnic. Tou hlavní je jejich dostupnost – na trhu je mnoho učebnic, které se věnují přímo angličtině pro samouky

Mnoho učebnic pořídíte rovnou v češtině, kde budou různé gramatické jevy vysvětlené česky. Pokud si chcete studium zintenzivnit, najdete učebnice psané rovnou v angličtině

Tato možnost není vhodná pro ty, kdo chtějí mít angličtinu neustále po ruce. Vy studujte angličtinu na mobilu s online kurzy a aplikacemi. Největší výhodou studia online je okamžitá zpětná vazba

Pokud při procvičování uděláte chybu, hned ji vidíte a můžete si ji opravit. Ve většině online kurzů můžete také sledovat svůj pokrok. Přesně tuto možnost nabízejí i kurzy od Online jazyky, kde máte vždy první lekci zdarma. 

Nevýhodou samostudia je, že nemáte k dispozici živého lektora. Pokud si tedy nejste jisti svou angličtinou, doplňte domácí studium o soukromé nebo skupinové konverzační lekce. Anglickou konverzaci si můžete procvičit i online v konverzačních klubech.

Kromě metodických kurzů existuje i mnoho anglických online zdrojů zdarma. Tipy na konkrétní anglické zdroje jsme pro vás sepsali do souhrnného článku Angličtina pro samouky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky angličtina, studium

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mnoho Čechů studuje angličtinu jako samouci. Je tahle metoda i pro vás?  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.