Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Petr Soukup za úspěch své tvorby vděčí především instagramu

Spisovatel, autor reklamních a hudebních textů a básník Petr Soukup chce svojí tvorbou především pobavit. Autor úspěšné sbírky Erekce srdce nedávno vydal její pokračování Inspekce srdce, ve které opět nabízí rýmy a glosy na téma vztahu mezi mužem a ženou. Za množství svých příznivců vděčí především instagramu. Soukup to řekl v rozhovoru.

V roce 2013 vydal Soukup svou první sbírku básní 2/3 chlapa, o dva roky později knihu kresleného humoru Skecy společně s Alešem Čumou. Na konci roku 2016 vyšla sbírka glos a básní Vyšší plevel a v roce 2017 pocta japonskému pojetí poezie s názvem Milovat šohaiku. Žádná z nich nezaznamenala větší ohlas. "Vydal jsem čtyři knížky, na které se prášilo v knihkupectvích. Pak mě kamarádka donutila, abych na instagram začal dávat svoje glosy a povídky ve stylu Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna, a ono to najednou nabralo obrátky. Už je pryč doba, kdy jsem klepal na dveře a nepouštěli mě dovnitř. Teď na dveře klepou mně," uvedl Soukup.

Svoji poezii a povídky plné černého humoru v únoru a březnu představí v sérii vystoupení s názvem Srdce v kalhotách, na kterém ho doprovodí pianista Jiří Vidasov. "Turné začíná 12. února v Ostravě. Pojedeme devět zastávek po Čechách i na Moravě, končíme 25. března v Brně. Lidé na představení mohou slyšet to, co dávám na instagram, i věci, které si schovávám, takže mají vždycky premiéru. Mohou slyšet povídky nebo legraci, kterou si dělám z televizních zpráv, a podobně. Je to velká hra se slovy určená lidem, kteří si ze života, lásky, sexu a vztahů umějí udělat srandu," řekl Soukup.

V Praze vystoupí 2. května v Malostranské besedě, kde představí nový program. Plzeňský rodák oslovuje především dívky a ženy, které na instagramu tvoří 85 procent příznivců sledujících jeho hravou tvorbu s častým erotickým podtextem. "Nejde o žádný sexismus, mladé holky se u toho na vystoupeních smějí, protože chápou, že se spíše navážím do chlapů. Láska, sex a vztahy jsou věci, na které jsem krátký, tak si z toho musím dělat legraci. Nejvíce mě teď baví povídky, ve kterých zesměšňuju příhody, které se mi v životě staly," konstatoval.

Soukup působí v uměleckém i reklamním průmyslu. Je autorem hudebních textů pro Lucii Bílou, Janu Kirschner, Moniku Bagárovou, Evu Burešovou nebo skupiny Memphis a Abraxas. Píše scénáře pro Prima Cool. Jeho hlavní náplní je však tvorba krátkých úderných veršů a jejich prezentace. Pravidelně vystupoval v Malostranské besedě v pořadu Barování Sandry Novákové a Filipa Rajmonta.

Autoři

Štítky ČR, literatura, Soukup, Petr Soukup, Instagram, glosa, vztah, povídka, Miloslav Šimek, Malostranská beseda, Jiří Grossmann, Lucie Bílá, Jana Kirschner, Monika Bagárová, Sandra Nováková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Soukup za úspěch své tvorby vděčí především instagramu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.