Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policisté se zabývají prodejem gumových masek Hitlera v Praze

Policisté se zabývají tím, zda v souvislosti s prodejem gumových masek Adolfa Hitlera v jednom z pražských obchodů nebylo spácháno protiprávní jednání. Na dotaz to uvedla mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová. Na prodej masky v centru Prahy dnes upozornil na twitteru německý velvyslanec Christoph Israng.

"Mohu potvrdit, že se zabýváme případem prodeje masek v centru Prahy. V současné chvíli zjišťujeme, zda v této souvislosti nedošlo ke spáchání protiprávního jednání," uvedla Kropáčová.

Israng v příspěvku na sociální síti zkritizoval prodej masky v centru Prahy. "Češi za nacistického režimu tolik trpěli. Proč se teď v centru Prahy prodává takový odpad?" uvedl velvyslanec. K příspěvku přiložil fotografii výlohy obchodu s maskami. Kde se provozovna nachází, Israng nespecifikoval. Na příspěvek reagoval mimo jiné ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) s tím, že se policie věcí již zabývá.

Na prodej stejných masek v minulosti upozorňoval například reportér Janek Rubeš. "Alespoň v den památky obětí holokaustu, by nemuseli prodávat v centru Prahy masky Adolfa Hitlera. Asi mi to vadí víc než matrjošky," uvedl letos v lednu na twitteru.

Policie se už dříve prodejem předmětů s podobiznou Adolfa Hitlera zabývala, tehdy došla k závěru, že nejde o protiprávní jednání. Trika a hrnky s podobiznou Hitlera nebo například Stalina nabízí nakladatelství Naše vojsko.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, historie, nacismus, Praha, maska, Adolf Hitler, Christoph Israng, protiprávní jednání, Jan Hamáček, holokaust, ČSSD, Janek Rubeš, Naše vojsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se zabývají prodejem gumových masek Hitlera v Praze  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.