Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Vysílání z nedělní demonstrace na ČT vidělo čtvrt milionu lidí

Vysílání z nedělní demonstrace na pražské Letné vidělo na kanále ČT 24 v průměru 245 tisíc diváků starších 15 let. To je 12 procent z těch, co byli v tu dobu, tedy mezi 16:30 a 20:00 hodinou, u televize.

Přenos z demonstrace na Václavském náměstí v úterý 4. června podle dřívějšího sdělení ČT vidělo v průměru 104 tisíc diváků a předchozí demonstraci z 21. května, také na Václavském náměstí, vidělo 109 tisíc lidí.

V Televizi Seznam si vysílání z demonstrace naladilo 216 tisíc diváků. Na on-line obsahových službách Televizeseznam.cz, Seznamzpravy.cz, Novinky.cz pak událost sledovalo 348 tisíc lidí. K přenosu bylo využito deset kamer, vrtulník, dron a koš zavěšený na padesátimetrovém jeřábním ramenu. Pro speciální vysílání bylo kromě studia na Andělu zřízeno i studio na Letné.

Informace v souvislosti s demonstrací si již od čtvrtka zjišťovaly tisíce lidí. "Uživatelé v souvislosti s touto událostí nejčastěji zadávali hesla jako demonstrace na Letné, demonstrace proti Babišovi a milion chvilek pro demokracii," uvedl produktový manažer vyhledávání na Seznam.cz Michal Sedláček. Právě spolek Milion chvilek (pro demokracii) budí u vyhledávajících v posledních měsících rostoucí zájem. Oproti minulé protestní akci se hledanost jeho názvu zvýšila zhruba o třetinu.

Nedělní demonstrace pořádané spolkem Milion chvilek proti ministryni spravedlnosti Marii Benešové a premiérovi Andreji Babišovi se podle různých odhadů zúčastnilo 200 tisíc až 283 tisíc lidí. Nejvyšší číslo dnes uvedl operátor T-Mobile, který tak zpřesnil svůj předchozí odhad 258 tisíc lidí. Zhruba čtvrtmilionovou účast odhadli i organizátoři, policie operovala s číslem kolem 200 tisíc lidí.

Dosud byl největší demonstrací od roku 1989 zřejmě protest z dubna 2012, který na Václavském náměstí pořádaly odbory s cílem zastavit reformy vlády Petra Nečase (ODS). Podle organizátorů se jí zúčastnilo až 150 tisíc lidí, policie jejich počet odhadla asi na 90 tisíc.

Autoři | Foto Michal Orsava

Štítky ČR, demonstrace, média, vláda, právo, Babiš, Benešová, sledovanost, Česká televize, Letná, Václavské náměstí, ČT24, Andrej Babiš, Milion Chvilek, Petr Nečas, Televize Seznam, Marie Benešová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysílání z nedělní demonstrace na ČT vidělo čtvrt milionu lidí  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.