Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kontroverzního Kušnarenka vyloučilo ze svých řad Ústředí muslimských obcí

Ústředí muslimských obcí se v neděli rozhodlo jednohlasně zrušit členství Leonida Kušnarenka. Dnes už bývalý předseda pražské muslimské obce v polovině března ve videu zveřejněném na svém facebookovém profilu nabídl členům obce pomoc s vyzbrojením. Jeho výzva podle Výkonné rady Ústředí muslimských obcí poškozuje celou muslimskou společnost a proto bylo jeho vyloučení nutné.

„Důvodem tohoto usneseni jsou prohlášení a jednání pana Kušnarenka, která vážně poškozují zájmy Ústředí muslimských obci a muslimské komunity v České republice,“ píše se v odůvodnění zrušení jeho členství.

Kušnarenko zveřejnil video krátce poté, co osmadvacetiletý Australan 15. března postřílel věřící v mešitách v novozélandském městě Christchurch. "Ve světle posledních tragických událostí informuji všechny naše členy, hlavně se jedná muže: všichni, kteří mají zájem si udělat zbrojní průkaz, ozbrojit se kvůli ochraně majetku a zdraví, obraťte se na mě a já vám s tím pomůžu," uvedl právník Kušnarenko v půlminutovém vzkazu natočeném na pražském Václavském náměstí.

Pražská organizace muslimů na sociální síti uvedla, že jakákoliv Kušnarenkova prohlášení jsou soukromá a nereprezentují názory muslimů žijících v ČR. Kušnarenkův vzkaz odsoudil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).Ústředí muslimských obcí se v neděli rozhodlo jednohlasně zrušit členství Leonida Kušnarenka. Dnes už předseda pražské muslimské obce v polovině března ve videu zveřejněném na svém facebookovém profilu nabídl členům obce pomoc s vyzbrojením. Jeho výzva podle Výkonné rady Ústředí muslimských obcí poškozuje celou muslimskou společnost a proto bylo jeho vyloučení nutné.

Foto facebook.com | Zdroj ČTK

Štítky Kušnarenko, muslim, muslimská obec, zbraně, ozbrojování, Ústředí muslimských obcí, Česko, Christchurch, Jan Hamáček, ČSSD, Václavské náměstí

Kontroverzního Kušnarenka vyloučilo ze svých řad Ústředí muslimských obcí  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.