Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

David Stránský se svou Kavárnou na cestě pomáhá táborské nemocnici

Na každé dobré akci by neměla chybět také dobrá káva. Toho si je vědom i kavárník David Stránský, který se už podruhé rozhodl spojit svoji vášeň pro kávu s charitativní akcí pro táborskou nemocnici. Už v pondělí 21. a v úterý 22. ledna mohou lidé v nemocnici ochutnat výběrovou kávu od Davida a přispět na rehabilitační oddělení.

David Stránský se se svojí Kavárnou na cestě vydá do táborské nemocnice už podruhé. „Tenkrát nikdo z vedení ani já neočekával takový úspěch. Všechno dopadlo nad očekávání, a protože si v tomhle ohledu dost rozumíme, rozhodli jsem se i v letošním roce pokračovat,“ vysvětluje David

V lednu 2018 připravil Stránský pro pacienty, zaměstnance i návštěvy nemocnice přes 950 porcí kávy a utržil tak 12 780 korun. „Peníze putovaly za pacienty na neurologického oddělení, kteří se tak již téměř rok mohou těšit z nové knihovničky a rádií,“ popisuje sekretariát nemocnice.

Podle Stránského už lidé v nemocnici ví, co je výběrová káva a znají její přednosti. „Jsem rád, že návštěvníci, personál, ale i pacienti, mají na výběr, jestli si dají nápoj z automatu, nebo právě již zmíněnou výběrovou kávu přímo ode mě,“ dodává.

David bude v hlavní hale táborské nemocnice v pondělí 21. a v úterý 22. ledna od 7 do 19 hodin připravovat zdarma vše od poctivého espressa, cappuccina až po flat white, či filtrovanou kávu. „Případný, zcela dobrovolný příspěvek, věnuje David jako dar pro místní rehabilitační oddělení,“ doplňuje nemocnice.

Autoři | Foto nemocnice Tábor

Štítky David Stránský, Kavárna na cestě, nemocnice, Tábor, rehabilitační oddělení, káva, pacient

David Stránský se svou Kavárnou na cestě pomáhá táborské nemocnici  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.