Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Končí sbírky pro Dominika, Vanesu i Lukáše, přispět můžete do konce roku

S koncem roku bude ukončena i možnost přispět na sbírky pořádané městem Česká Lípa. Ve sbírkách Cesta domů pro Dominika a Pomoc pro Vanesu a Lukáše se zatím vybralo přes půl milionu korun.

Do konce měsíce prosince můžete stále podpořit veřejné sbírky, které mají za cíl pomoci občanům Českolipska. První sbírka byla vytvořena pro devítiletého handicapovaného Dominika a zatím se podařilo vybrat přes 176 tisíc korun. Peníze půjdou na plánovanou výstvabu schodišťové plošiny a kompenzačních pomůcek. Právě cesta ze schodů je totiž pro Dominika i jeho babičku, která se o něj stará, největším problémem. 

Přestože náklady se pohybují okolo 300 tisíc korun,s příspěvekm od Úřadu práce bude možné plošinu instalovat. Dominikovi stále můžete přispět do některé z pěti pokladniček rozmístěných po městě nebo na transparentní účet u Československé obchodní banky 283251941/0300.

„Ráda bych poděkovala všem lidem, kteří jakoukoli částkou přispěli do některé ze sbírek. Jsem ráda, že lidské osudy nejsou ostatním lhostejné. Každé pomoci si velice vážím,“ komentovala starostka České Lípy Romana Žatecká. Druhá sbírka je pak věnována Vanese a jejímu tatínkovi Lukášovi, kteří při tragické nehodě přišli o maminku. Tatínek Lukáš se navíc zotavuje z těžkého zranění. Zde se aktuální suma vybraných peněz pohybuje okolo 407 tisíc korun. I je můžete v těchto dnech stále podpořitna účet vedený u Raiffeisenbank 6663336602/5500.

Autoři | Foto Město Česká Lípa

Štítky sbírka, pomoc, Česká Lípa, Úřad práce České republiky, Československá obchodní banka, okres Česká Lípa, Romana Žatecká, Raiffeisenbank

Končí sbírky pro Dominika, Vanesu i Lukáše, přispět můžete do konce roku  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.