Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Můj syn má schizofrenii, prozradil novinářům Andrej Babiš

Premiér Andrej Babiš na dnešní zhruba desetiminutové tiskové konferenci oznámil novinářům, že jeho syn vypátraný investigativní dvojicí Sabinou Slonkovou a Jiřím Kubíkem trpí schizofrenií. Vystopování syna novináři Seznamu označil za hyenismus.

 „Můj syn má schizofrenii. Nastudujte si, co to znamená, co to je,” řekl na tiskové konferenci Babiš a odkázal na Karla Svobodu, který podle jeho slov trpěl stejnou duševní poruchou.

Na jeho slova okamžitě zareagoval syn zesnulého skladatele. „Můj táta má za měsíc nedožitou osmdesátku. Já jsem vyhozen ze svého biorytmu, tohle je velmi nepěkný dárek k jeho narozeninám. Je to naprosto nevhodné a vůbec to není na místě. Rozhodilo mě to hlavně z toho důvodu, že to není pravda. Je to lež. Otec žádnou bipolární poruchu nikdy neměl,“ uvedl pro Seznam Petr Klein Svoboda.

Skladatelův syn tvrdí, že se jeho slavný otec potýkal s existenciální krizí, což mu měl krátce před sebevraždou potvrdit i odborník. „Tohle jsem nikdy nikomu neřekl. Táta před svou smrtí neformálně navštívil jednoho špičkového odborníka, psychologa, aby si s ním popovídal na půdě věhlasné nemocnice. Tatínek a pak i jeden rodinný přítel se mi svěřil, že mu ta kapacita řekla, že je úplně normální a že jen má existenciální problémy tak, jako to má každý muž, který uvažuje o rozvodu a který uvažuje, že vydědí svou manželku,“ dodal Seznamu Svobodův syn. Podle jeho slov nikdy jeho otec netrpěl psychickou poruchou. 

Samotný premiér už včera novinářům prozradil, že vážné zdravotní problémy má také jeho dcera. „Musím říct, že moje dcera Adriana má dvacet let bipolární poruchu. Zpochybňovat zdravotní stav mých dětí mohou jen bezcitní fanatici. Můj syn Andrej, kterého novináři navštívili ve Švýcarsku v bytě, kde žije s mámou a natáčeli ho skrytou kamerou v brýlích a kladli mu sugestivní otázky, je vrchol hyenismu,“ dodal Babiš. 

Foto Facebook.com/AndrejBabis

Štítky Andrej Babiš, ANO, Čapí hnízdo, Seznam Zprávy, schizofrenie, Seznam.cz, Sabina Slonková, Jiří Kubík, Karel Svoboda, Švýcarsko

Můj syn má schizofrenii, prozradil novinářům Andrej Babiš  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.