Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Strážníci odhalili pražského taxikáře, který používal cizí registrační značky. Jeho auto nebylo v ČR registrované

Při noční službě odhalili pražští strážníci ze skupiny Taxi řidiče, který provozoval živnost ve vozidle, jehož registrační značka patřila jinému. Auto, ve kterém vozil zákazníky, navíc nebylo registrováno v České republice a místo původních registračních značek ho osadil značkami z jiného identického vozu. Případem se už zabývá správní orgán.

„V Pařížské ulici hlídka městské policie v rámci noční směny kontrolovala vozidlo označené jako vozidlo taxi, které mělo rozsvícenou střešní svítilnu. Vozidlo bylo řádně ze stran označeno, uvnitř byl taxametr, ale chybělo viditelné umístění průkazu řidiče taxislužby,“ shrnula mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Sedmapadesátiletý řidič předložil pouze řidičský průkaz, k osvědčení o registraci vozidla uvedl, že jej zapomněl doma. Strážníci kontrolou databází zjistili, že registrační značky na vozidle byly přiděleny jinému vozu. Později navíc zjistili, že vozidlo podle VIN není registrováno v ČR, není vedeno v databázi odcizených vozidel a používaná registrační značka neprochází databází odcizených. „Řidiči byla proto další jízda zakázána s tím, že náležitosti dořeší strážníci ze skupiny Taxi,“ dodala mluvčí.

Muž hlídce městské policie uvedl, že má vozidlo zapůjčené a že netušil, že registrační značky k tomuto vozidlu nepatří. Proč u sebe nemá osvědčení o registraci vozidla, ale vysvětlit nedokázal. „Strážníci ho vyzvali k vydání značek a o celé události byl vyrozuměn správní orgán,“ uzavřela Seifertová.

Foto MP Praha

Štítky Praha, taxi, strážníci, městská policie, SPZ, Česko, databáze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci odhalili pražského taxikáře, který používal cizí registrační značky. Jeho auto nebylo v ČR registrované  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.