Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Praha 1 rozmístí další výsuvné sloupky v centru Prahy

Radnice Prahy 1 plánuje pokračovat v rozmisťování výsuvných i pevných sloupků a dalších bezpečnostních opatření v centru metropole. Výsuvné sloupky už radnice nechala umístit v okolí Maiselovy ulice, nyní má v plánu podobná opatření v okolí Staroměstského náměstí. Výhledově jsou v plánu sloupky například u Karlova mostu nebo na Hradčanském náměstí.

Výsuvné sloupky se zatím objevily v Maiselově, Břehové a Široké ulici. Na spojnici Maiselovy a Pařížské radnice instalovala nové lavičky, které podle Bureše rovněž brání vjezdu aut. Krok je reakcí na teroristické útoky s využitím vozu, které se v posledních letech v Evropě objevují.

Další bezpečnostní opatření kolem Staroměstského náměstí budou podle místostarosty zahrnovat výsuvné i pevné sloupky zamezující vjezdu aut. Kromě bezpečnostních důvodů mají za účel noční regulaci provozu aut v rezidenční oblasti od Široké ulice po Hradební.

"Po dokončení opatření tak nebudou nadále proudit noční kolony aut ulicemi Dlouhá, V Kolkovně a Dušní, jako tomu je nyní, a vjezd v nočních hodinách bude umožněn jen rezidentům, složkám integrovaného záchranného systému a evidovaným službám," sdělil místostarosta městské části Richard Bureš (ODS). Dalšími lokalitami, na které se chce radnice zaměřit, je například Mostecká ulice a Velkopřevorské náměstí na levém břehu Vltavy u Karlova mostu, Hradčanské náměstí a Loretánská. Na Hradčanech chce radnice ještě před instalací pevných zábran upravit dopravní značení tak, aby se omezil vjezd turistických autobusů a napodobenin historických aut.

"Další lokality budou následovat a jsou předmětem jednání s policií a dalšími složkami," doplnil.

Výsuvné sloupky ovládá policie, která může regulovat jejich výšku podle stupně ohrožení od uzavření chodníků po zavření celé ulice. Kvůli možným teroristickým útokům město předloni umístilo v okolí vánočních trhů na Staroměstském náměstí betonové zábrany. Řadě lidí nicméně podoba žlutošedých bloků přišla nevkusná a nehodící se do centra historického města. Zábrany nicméně stojí na Staroměstském n

Autoři

Štítky Praha, vjezd, auto, doprava, parkování, radnice, Staroměstské náměstí, Karlův most, Hradčanské náměstí, Evropa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 1 rozmístí další výsuvné sloupky v centru Prahy  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.