Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V oblouku českokrumlovského státního hradu a zámku visely obří červené trenýrky

V reakci na rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana mlčet k výročí padesáti let okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy vyvěšují lidé rudé trenýrky jako symbol směšnosti. Součást oděvu, kterou hlava státu nedávno demonstrativně v přímém přenosu spálila, vyvěšují na různých místech. Rudé trenky se včera objevily i v oblouku plášťového mostu zámku v Českém Krumlově.

V noci tam někdo shora z plášťového mostu slanil do oblouku a vyvěsil tam veliké rudé trenky. „Bylo to na protest proti prezidentovi, který hovoří na sjezdech KSČM a k výročí 50 let okupace mlčí. Trenky tam vydržely jen do dopoledne. Bohužel na popud správce zámku je někdo sundal. Nevím kdo, zřejmě hasiči," uvedl autor fotografií z Českého Krumlova.. 

Tři muži z umělecké skupiny Ztohoven vnikli na podzim 2015 v přestrojení kominíků a řemeslníka na lešení Pražského hradu. Po střeše se dostali k prezidentské standartě. Přestřihli lanko stožáru. Na něj pak pověsili obří červené trenýrky o rozměru metr a půl krát metr a půl. Protestovali tak proti politice Miloše Zemana. 

Součást oděvu, veliké červené trenýrky, kterou hlava státu nedávno demonstrativně v přímém přenosu spálila, lidé jako rýpnutí do Zemana, vyvěšují na rozmanitých místech a nosí jejich zmenšeninu třeba i jako trikoloru na klopě.

Autoři | Foto čtenář Drbny

Štítky společnost, trenýrky, zámek, oblouk, protest, prezident, Český Krumlov, Miloš Zeman, hrad, Varšavská smlouva, Československo, KSČM, Ztohoven, hlava státu, vojenská okupace, Pražský hrad, přímý přenos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V oblouku českokrumlovského státního hradu a zámku visely obří červené trenýrky  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.