Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nizozemci jsou za napadení číšníka viněni z pokusu o vraždu. Hrozí jim 18 let

Dva Nizozemci, kteří v dubnu napadli v centru Prahy číšníka, jsou stíháni pro pokus o vraždu. Nyní jim hrozí až 18 let vězení. Původně je policie obvinila z těžkého ublížení na zdraví. Vše podle deníku Právo změnily lékařské znalecké posudky, podle kterých byla intenzita útoku značná a život ohrožující. Oba jsou nadále ve vazbě.

Incident se stal 21. dubna u obchodního centra Quadrio. Číšník skupinu sedmi mužů upozornil na to, že na zahrádce restaurace nemohou popíjet vlastní alkohol. Útočníci ho povalili na zem, začali ho bít pěstmi a kopali do něj. Poté, co zůstal bezvládně ležet na zemi, z místa utekli.

Muž, který pochází z Brna, před novináři vystoupil v květnu ve slunečních brýlích, právě kvůli poraněnému oku. Vidí mlhavě, doufá ale, že se mu zrak vrátí úplně. "Bylo to jen o vlásek. Jedna rána, jeden kop navíc, a už jsem tu nemusel být," řekl muž. Zároveň poděkoval všem, kterým napadení nebylo lhostejné, ale i lékařům a blízkým, kteří se o něj v posledních týdnech starali.

Do konfliktu se zapojil proto, že chtěl pomoct ostatním kolegům. Cizinci podle něj byli vulgární, slovní potyčka později přerostla ve fyzickou. Muži se podle něj snažili dobýt do restaurace, v čemž jim chtěl zabránit.

V nemocnici se napadený muž probral po dvou nebo třech dnech. "Utrpěl velmi závažné poranění (...), v průběhu trestního řízení se bude muset vyúčtovat bolestné, ztížené společenské uplatnění. Oni tomu člověku opravdu zničili život," řekl číšníkův právník Michal Marini. Útočníci podle něho napadeného nijak nekontaktovali, ani se mu neomluvili.

Nizozemce zadrželi policisté několik dnů po útoku na pražském letišti, pět obvinili a zbylé dva propustili s tím, že se konflikt snažili spíše uklidnit. Třem obviněným uložil Obvodní soud pro Prahu 1 trestním příkazem osmiměsíční podmínky, na pět let je také vyhostil ze země. Zbylé dva, které policie považuje za hlavní aktéry napadení, poslal soud do vazby. 

Zdroj ČTK

Štítky Praha, napadení, soud, Právo, Quadrio, Brno, pokus o vraždu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nizozemci jsou za napadení číšníka viněni z pokusu o vraždu. Hrozí jim 18 let  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.