Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Další nepříjemnosti pro SPD. Bývalý tajemník půjde k soudu kvůli výrokům o menšinách

Ex-tajemník hnutí Svoboda a přímá demokracie Jaroslav Staník půjde k soudu kvůli nenávistným výrokům ve Sněmovně. Staník podle některých svědků incidentu loni v říjnu posílal ve sněmovní restauraci příslušníky menšin do plynu.

"Vyzýval k tomu, aby se všichni homosexuálové, Romové a Židé stříleli už po narození," řekl dříve serveru Aktuálně.cz bývalý poslanec Marek Černoch (zvolený za Úsvit). Tehdejší ministryně práce Michaela Marksová (ČSSD) popsala, že když do místnosti vešla, silně opilý Staník ji oslovil jako Marxovou-Engelsovou. Podle její slov pak pronesl, že ministryně podporuje homosexuály, kteří by se měli zlikvidovat. Policie minulý týden zveřejnila, že Staníka navrhla obžalovat.

Předseda SPD Tomio Okamura v reakci na postup policistů zdůraznil, že Staník není členem ani tajemníkem hnutí. Od roku 2011 ale spolupracuje s Tomiem Okamurou, jemuž vedl volební kampaň při senátních volbách v roce 2012 ve Zlínském kraji. 

Obžaloba byla podle České televize minulý týden podána k Obvodnímu soudu pro Prahu 1 pro trestné činy podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod a popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy.

Foto SPD

Štítky Jaroslav Staník, SPD, soud, rasismus, obžaloba, Svoboda a přímá demokracie, Poslanecká sněmovna ČR, Tomio Okamura, Michaela Marksová, Marek Černoch, ČSSD, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Česká televize, Aktuálně.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další nepříjemnosti pro SPD. Bývalý tajemník půjde k soudu kvůli výrokům o menšinách  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.