Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Lichtenštejnský palác na pražské Kampě si ve čtvrtek prohlédlo 873 návštěvníků

Úřad vlády České republiky zpřístupnil ve čtvrtek veřejnosti v rámci oslav 100. výročí vzniku Československa Lichtenštejnský palác v Praze. Historickou budovu, která je využívána pro konání protokolárních akcí na nejvyšší státní úrovni, si prohlédlo celkem 873 zájemců.

Během dne otevřených dveří se návštěvníci seznámili s reprezentativním interiérem paláce, který při návštěvě České republiky využívali světoví státníci. Mezi ně patřili britská královna Alžběta II., španělský král Juan Carlos s chotí Sofií nebo japonský císař Akihito s císařovnou Mičiko. Zájemcům byl během komentovaných prohlídek představen například Zlatý salonek s výhledem na Vltavu, Modrý salonek, situovaný směrem k Werichově vile, nebo Hnědý salonek.

Lichtenštejnský palác nabídl veřejnosti také možnost prohlédnout si výstavu Pod sokolskými prapory. Ta se věnuje činnosti členů Sokola a jejich významu při vzniku samostatného státu a je před palácem ke zhlédnutí až do 24. července.

Foto vlada.cz

Štítky Praha, vláda, Lichtenštejnský palác, palác, Kampa, Česko, vznik Československa, Úřad vlády České republiky, salónek, Alžběta II., Juan Carlos I.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lichtenštejnský palác na pražské Kampě si ve čtvrtek prohlédlo 873 návštěvníků  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.