Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Proč nenabídl úřad trenýrky k odprodeji také veřejnosti? Nejednalo se o nepotřebný majetek státu, hájí se

Pálení trenýrek prezidentem Milošem Zemanem vzbudilo vášně mezi širokou veřejností. Redakci Drbny ale zaujalo, jak nestandardně došlo k převodu červených trenýrek kanceláři prezidenta. Proto jsme zaslali tři jednoduché otázky Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

V jakém režimu požádala Kancelář prezidenta republiky o bezúplatný převod červených trenýrek?
Kancelář prezidenta republiky požádala o věci zabrané podle trestního zákoníku pro zabezpečení své činnosti v rámci režimu zákona o majetku státu. Věci jí byly převedeny podle ustanovení tohoto zákona a Vyhlášky Ministerstva financí o hospodaření organizačních složek státu a státních organizací s majetkem státu.

Proč nebyly trenýrky inzerovány jako další aktiva v nabídce majetku státu?
Předmět nebyl nabízen veřejnosti z toho důvodu, že se nejednalo se o nepotřebný majetek státu, neboť o něj požádala organizační složka státu - Kancelář prezidenta republiky.

Pokud by se ukázalo, že o dotyčný předmět měl zájem i další subjekt a byl ochoten nabídnout větší částku, nedopustil se UZSVM porušení principů řádného hospodáře?
Nakládat s majetkem ve prospěch nestátního subjektu (tj. například jeho prodej veřejnosti) lze podle zákona pouze s nepotřebným majetkem státu. Tedy s takovým majetkem, o který neprojeví zájem žádná organizační složka státu. Vzhledem k tomu, že o látku projevila zájem Kancelář prezidenta republiky, nejednalo se o majetek pro stát nepotřebný, a proto jej ÚZSVM nemohl nabízet a nenabízel k prodeji.

Štítky Miloš Zeman, prezident, trenýrky, UZSVM, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, Kancelář prezidenta republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proč nenabídl úřad trenýrky k odprodeji také veřejnosti? Nejednalo se o nepotřebný majetek státu, hájí se  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.