Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Babiš s ministry navštíví na Vysočině zemědělce či letiště

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) dnes společně s některými ministry navštíví Vysočinu. Bude se třeba zajímat o kvalitu vody v přehradě Švihov. Na Pelhřimovsku navštíví zemědělské družstvo a ústav pečující o handicapované, v Jihlavě místo, kde má v budoucnu stát dopravní terminál, a v Henčově u Jihlavy ho čeká prohlídka letiště.

Ministr školství Robert Plaga (ANO) se setká s Petrem Novákem, trenérem Martiny Sáblíkové. Diskutovat budou o výstavbě haly s rychlobruslařským oválem. Částečně samostatný program budou mít i ministři zemědělství a životního prostředí Jiří Milek a Richard Brabec (ANO). Po návštěvě zemědělského družstva v Senožatech na Pelhřimovsku navštíví přírodní rezervaci Šimanovské rašeliniště a evropsky významnou lokalitu Na Oklice na Jihlavsku. Ministr kultury Ilja Šmíd část návštěvy Vysočiny stráví v Havlíčkově Brodě. Bude se zajímat o Podzimní knižní veletrh nebo stavbu nové budovy krajské knihovny.

Ministry a premiéra čeká také jednání s krajskou radou. Hlavními tématy budou sucho, dostavba jaderné elektrárny v Dukovanech, výstavba silnic a železnic a elektronizace státní správy. Ministři se v sídle kraje setkají také se starosty obcí. Návštěvu ukončí tiskovou konferencí v Třebíči.

K programu jednání návštěvy členů vlády se kriticky vyjádřili krajští představitelé lidovců Jaromír Kalina a Vít Kaňkovský. Témata označili za megalomanská. Kraj podle nich spíše potřebuje vyřešit odliv kvalifikovaných lidí nebo udržení tradičního zemědělství.

Autoři | Foto

Štítky Vysočina, Andrej Babiš, vláda, Kraj Vysočina, Jihlava, ANO 2011, okres Pelhřimov, návštěva, Švihov, Henčov, Martina Sáblíková, Robert Plaga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babiš s ministry navštíví na Vysočině zemědělce či letiště  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.