Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Jednání ANO a ČSSD by mohla pokračovat na úrovni předsedů

Schůzkou na úrovni předsedů by dnes měla pokračovat jednání o vládě mezi ANO a ČSSD. Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) i šéf ČSSD Jan Hamáček chyběli na středeční schůzce, kde jejich místopředsedové diskutovali o možném programovém prohlášení a koaliční smlouvě. Sociální demokraté také předložili ANO svou představu pojistek, které by měly zajistit rovnocenné partnerství.

Babiš se po obnovení jednání o vládě neúčastnil schůzky kvůli výjezdu vlády v demisi do Moravskoslezského kraje. Na jednání nakonec nedorazil oproti původním předpokladům ani Hamáček. Podle jeho statutárního zástupce Jiřího Zimoly se tak schůzka místopředsedů soustředila především na to, jak urovnat co nejvíc záležitostí před jednáním předsedů.

Místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek novinářům řekl, že schůzka Babiše s Hamáčkem by se měla uskutečnit dnes večer. Do konce týdne by se mělo konat i trojstranné jednání s komunisty, kteří mají kabinet tolerovat. Pokud to bude nutné, mohl by se do konce týdne sejít výbor či předsednictvo ANO, poslanecký klub pravděpodobně v příštím týdnu.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Praha, jednání, ANO, ČSSD, vláda, ANO 2011, Andrej Babiš, Jan Hamáček, Jiří Zimola, Jaroslav Faltýnek, Moravskoslezský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednání ANO a ČSSD by mohla pokračovat na úrovni předsedů  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.