Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Spor o zkratku ČSSD se SOCDEM pokládá šéf Paroubek rozsudkem za uzavřený

Spor o zkratku ČSSD pokládá šéf České suverenity sociální demokracie Jiří Paroubek za uzavřený s ohledem na verdikt Nejvyššího správního soudu (NSS), který minulý týden zamítl stížnost Sociální demokracie, dříve České strany sociálně demokratické. Paroubek to dnes řekl novinářům.

Někdejší premiér a bývalý předseda původní sociální demokracie Paroubek zároveň uvedl, že je ochoten k veřejné debatě s představiteli SOCDEM i o programových otázkách. "Myslím, že je zvládnu všechny," uvedl Paroubek, který je lídrem své strany ve volbách do Evropského parlamentu. Výzvu směřoval předsedovi SOCDEM Michalu Šmardovi a volebnímu lídrovi této strany a exministru zahraničí Lubomíru Zaorálkovi.

Volební senát NSS minulý týden zamítl návrh SOCDEM na zrušení registrace koalice ČSSD pro červnové volby do Evropského parlamentu. SOCDEM se označila za jedinou oprávněnou uživatelku označení ČSSD a koalice podle ní parazituje na jejím někdejším označení i pověsti. Soud návrh zamítl s tím, že SOCDEM se podle něj měla bránit dřív, koalice ČSSD má značku registrovanou už od června loňského roku. Šmarda uvedl, že SOCDEM rozhodnutí respektuje, ale bude pokračovat v ochraně svých práv.

Paroubek také představil plány své strany na rozvoj bytové výstavby. Podle něj by Národní rozvojová banka mohla poskytovat bezúročné úvěry do dvou milionů korun mladým rodinám, jejichž roční příjem nepřesáhne dvojnásobek ročního průměrného příjmu. Využít by podle Paroubka bylo možné peněz z fondů EU na výstavbu nových domů a bytů nebo na rekonstrukci starších.

Ministerstvo pro místní rozvoj zaspalo, mohlo by využít zákona připraveného a projednávaného už v roce 2021, uvedl Paroubek. V Česku je podle něj 880 tisíc volných bytů, z toho 200 tisíc bytů je použitelných k nastěhování, dodal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Honza Faltus

Štítky ČR, EU, strany, volby, byty, soud, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spor o zkratku ČSSD se SOCDEM pokládá šéf Paroubek rozsudkem za uzavřený  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.