Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Češi při jarních cestách v cizině využívají stále více aplikace typu Bolt a Uber

Aplikace typu Bolt a Uber na jaře v cizině využívá stále více Čechů, nejčastěji o víkendech. Novinářům to řekli zástupci těchto společností. Třeba využívání aplikace Bolt Čechy v zahraničí ve druhém čtvrtletí loňského roku meziročně stouplo o 30 procent. Za celý loňský rok pak firma zaznamenala nárůst využívání služeb v cizině českými uživateli o 70 procent. Nárůst zájmu hlásí také Uber, přesná čísla ale neuvedl.

Čeští uživatelé Uberu aplikaci při cestování po Evropě nejčastěji využívají v Británii, Polsku, Německu, Portugalsku a Francii. Služby Boltu pak Češi volí především v Rakousku, Francii, Polsku, Maďarsku a na Slovensku. Podle Boltu láká lidi na jaře na krátké víkendové pobyty do evropských metropolí teplejší počasí a nižší mimosezonní ceny.

Uživatelé aplikací Uber i Bolt si při cestách po Evropě nemusí v každé zemi stahovat novou aplikaci. Aplikace stažená v Česku funguje i v zahraničí, mění se jen nabídka služeb. Pro turisty je podle Boltu jednodušší používat aplikace, které znají z domova. Nemusí totiž na krátkých výletech vyhledávat spoje a místa prodeje lístků na místní městskou hromadnou dopravu.

Kromě nejčastěji využívaného odvozu autem nabízí zmíněné aplikace v zahraničí i další služby. Uber rezervaci zážitků přes službu Explore či službu Boat, která například na řeckém ostrově Mykonos nabízí rezervaci člunu. V Portugalsku pak Uber spustil službu Moto pro pronájem mopedů. Bolt ve své aplikaci kombinuje několik dopravních prostředků, kromě jízd autem nabízí také pronájem elektrokol a elektrokoloběžek.

Uživatelům aplikace Uber je v případě komplikací k dispozici podpora v českém jazyce i v zahraničí. Najdou ji buď přímo v aplikaci nebo na webu Uberu po přihlášení k účtu. Aplikace Bolt s uživateli v zahraničí komunikuje v češtině, podpora je poskytovaná v českém nebo anglickém jazyce.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, Evropa, MHD, turistika, služby, Uber, Bolt, taxi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Češi při jarních cestách v cizině využívají stále více aplikace typu Bolt a Uber  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.