Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Staropramen 12 oceňuje stále více milovníků piva

PR článek

Chutě milovníků piva se neustále vyvíjejí a mění a pivovary musejí být připraveny na tyto změny reagovat. V posledních letech například roste obliba dvanáctistupňových piv, proto v loňském roce přišel Staropramen na trh s novinkou v podobě Staropramen 12.

Pětkrát chmelená

„Pro Staropramen 12 je charakteristická plnější, ale stále vyvážená chuť. Právě vyváženost je typická pro všechna naše piva, a je důvodem, proč je konzumenti pravidelně vyhledávají,“ říká Jan Špaček, autor receptury a současně vrchní sládek pivovaru Staropramen.  „V průběhu pětinásobného chmelení používáme tři druhy chmele – Sládek, Premiant a Magnum,“ dodává Jan Špaček s tím, že díky tomu má nová Staropramen 12 také nepatrně vyšší hořkost než Ležák, který toto pivo na českém trhu nahradilo. A jak probíhá pětinásobné chmelení?  První tři chmelení probíhají přímo na varně.  Čtvrté a páté chmelení se odehrává tzv. zastudena přímo v CK tancích, kde pivo kvasí a dozrává. Díky tomuto postupu má pivo to správné aroma.

Tento spodně kvašený ležák s jiskrnou zlatou barvou a hustou pěnovou čepicí oceňuje stále více znalců a milovníků pivních specialit. Staropramen 12 loni zvítězila ve finále 13. ročníku První pivní extraligy v konkurenci 53 prémiových ležáků a podle degustátorů se stala nejlepším ležákem dostupným v běžné obchodní síti.

Obdarujte na Vánoce své blízké Staropramenem 12

Blíží se také Vánoce. Pokud váháte, co pořídit svým blízkým, kteří holdují pivu, sáhněte po speciálním vánočním balení Staropramen 12. V balení naleznete 8 plechovek prémiového ležáku charakteristického svou plnější, přesto stále vyváženou chutí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pivo, Pivovar Staropramen, Vánoce, pivovar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Staropramen 12 oceňuje stále více milovníků piva  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.