Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Seznamte se s pivními mistry Rudou, Vojtou, Michalem a Markem

PR článek

Známé české přísloví říká, že sládek pivo vaří, hospodský ho dělá. Takovou spojkou mezi výrobními sládky a hospodskými jsou sládci obchodní. V Pivovarech Staropramen jsou obchodní sládci rovnou čtyři – Ruda, Vojta, Michal a Marek. Díky jejich práci si stále více milovníků pivních značek Staropramen, Ostravar, Braník a dalších může vychutnat čepované pivo v té nejlepší kvalitě. A jsou to právě oni, kdo vybraným provozovnám udělují Certifikát kvality čepovaného piva.

Jak poznáte kvalitní pivo?

Marek poeticky popisuje, jak poznáme dobré pivo: „Nejdříve se prokousneme pevnou pěnou, pak následuje úžasná chuť se skvělým řízem. Pro každého výčepního je největší odměnou, když si štamgast po napití lehce oddychne, v očích se mu blýskne a pronese: To je zázrak!“ Obchodní sládci si nově založili instagramový účet Pivní mistři. Tam sdílejí nejrůznější zajímavosti ze světa piva a tipy, jak správně pivo čepovat.

Certifikát kvality má zatím 15 provozoven

Pivovary Staropramen se dlouhodobě starají o kvalitu piva, které se dostává k zákazníkovi. V rámci svého projektu začali nově udělovat tzv. Certifikáty kvality. V současné době ho má 15 provozoven, do konce roku by se číslo mělo zdvojnásobit. Certifikát je známkou toho, že provozovna prošla přísným hodnocením, jehož náročná, ale ne nesplnitelná kritéria se kontrolují i průběžně během auditů. Všechny provozovny či restaurace musí dlouhodobě vykazovat v péči o pivo dobré a stabilní výsledky a důležitá je nejen správná technika čepování piva, ale i jeho správné skladování a údržba výčepního zařízení. Vše musí být čisté, pravidelně kontrolované a zkrátka v perfektním stavu.

Obchodní sládek se jen tak nezastaví

Každý den obchodních sládků je trochu jiný. Školí výčepní přímo v provozovnách, provádí audit kvality, své smysly musí také pravidelně trénovat, podílejí se na marketingových aktivitách i na vývoji piv a po večerech pořádají nejrůznější akce, třeba setkání štamgastů se sládkem. „Naše práce zahrnuje školení provozovatelů i personálu v oblasti čepování piva, ale i toho, jak s pivem správně zacházet a skladovat ho,“ shrnuje pracovní náplň sládek Vojta.

Pokud chcete být i vy pivními mistry, nezapomeňte sládky Rudu, Vojtu, Michala a Marka sledovat na jejich Instagramu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pivo, pivovar, staropramen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

PIVNÍ MISTŘI JSOU SKORO VŠICHNI CHLAPI Z BRNA NE? DYŽ TO PIVKO DO SEBE HRNÓ VO STOPÉRO...

Čtvrtek, 24. srpna 2023, 13:12Odpovědět

Seznamte se s pivními mistry Rudou, Vojtou, Michalem a Markem  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.