Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Na největším portále pro aktivní seniory odstartoval nový ročník projektu, který motivuje k pohybu

Mluví a píše se o tom pořád - chůze je nejzdravější pohyb. Snižuje riziko nemocí srdce a cév, je prevencí osteoporózy i cukrovky, zlepšuje kvalitu spánku, posiluje dobrou psychiku. Právě pro podporu chůze vznikl před pěti lety na portále pro aktivní seniory i60.cz projekt Do stovky!, kdy si aktivní účastníci zapisují počty ušlapaných kilometrů.

„Naši čtenáři jsou velmi aktivní, k jejich nejoblíbenějším koníčkům patří turistika a focení. A tak jsme před pěti lety nabídli našim příznivcům aktivitu, která spojuje oba tyto koníčky, a navíc je zdraví prospěšná. Vznikl projekt Do stovky!, který se stal velmi oblíbeným. Motivuje zábavnou formou lidi k pravidelné chůzi, účastníkům nabízí tipy na výlety a v neposlední řadě i díky tomuto projektu vznikají mezi seniory nová přátelství, protože se mezi sebou domlouvají na společných procházkách či túrách,“ říká Jan Raška, spoluzakladatel a šéfredaktor portálu i60.cz.

O projektu Do stovky

Projekt Do stovky (www.i60.cz/dostovky) je speciálně naprogramovaná webová aplikace, do které se lze jednoduše zaregistrovat. Všichni, kdo se chtějí projektu zúčastnit, zapisují své našlapané kilometry do tabulky, aplikace automaticky kilometry načítá a jednotlivé účastníky řadí podle počtu ušlých kilometrů do tabulky. Je tedy možné vidět nejen to, kolik kdo našlapal kilometrů celkem, ale i trasy, kterými se vydal. Projekt Do stovky tak inspiruje k novým výletům a poznání nových míst z celé České republiky.

Partery letošního, již pátého ročníku, projektu Do stovky! se staly společnosti Vodafone a České dráhy, které poskytly motivační ceny, například mobilní telefon, chytré náramky, bezplatné jízdenky a další. Ty získají nejúspěšnější účastníci.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto i60Publishers/Ingimage

Štítky senior, pohyb, i60.cz, do stovky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na největším portále pro aktivní seniory odstartoval nový ročník projektu, který motivuje k pohybu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.