Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Odpůrci by klidně zvolili i Putina, abych nebyl prezident, hlásal v Brně Babiš

Jako na fotbalovém zápase to vypadalo před brněnskou radnici na Dominikánském náměstí, kam zavítal na předvolební meeting prezidentský kandidát Andrej Babiš. Lidi pohostil zabíjačkovými specialitami a burcoval před volbami. Na prostranství dorazily bezmála dva tisíce Babišových příznivců, kteří se přeřvávali s početnou skupinkou odpůrců.

Na historickém prostranství v centru moravské metropole bylo v pondělí po třetí hodině pořádně rušno. Před sídlo brněnských zastupitelů přijel aspirant na hlavu státu Andrej Babiš, což si nenechaly ujít stovky lidí. Většina přišla, aby podpořila v prezidentském duelu předsedu hnutí ANO. Náklonnost k osmašedesátiletému rodákovi z Bratislavy dokazoval dav mohutným skandováním „Babiš na Hrad“, k čemuž přítomné podbízela s mikrofonem bývalá ministryně financí Alena Schillerová. Babišovcům kontrovali odpůrci, kteří pro změnu vyřvávali „Babiše do koše“ a dohadovali se s naštvanými stoupenci bývalého šéfa exekutivy. 


Prejt, Putin i zpoždění 

Po zhruba půl hodině se všichni přítomní dočkali příjezdu kandidáta, jenž v prvním kole obdržel přes 35 procent hlasů. Babiš ve svém projevu zkritizoval vládu, obvinil média v čele s Českou televizí za údajné nadržování ve volbách konkurentovi Pavlovi i nenávistné projevy odpůrců. „Kdyby kandidoval proti mně Putin, zvolili by ho. Hlavně abych já nebyl prezident. Dejte si to klidně novináři do titulků,“ hlásal za potlesku příznivců Babiš, jenž dav nalákal na ovar, prejt či moravskou dechovku. 

Zastavme vláda, burcoval Babiš

V projevu někdejší předseda vlády řekl, že v případě zvolení Pavla vládní strany ovládnou veškeré hlavní demokratické instituce. Zároveň se pochválil, že jeho vláda udělala pro obyvatelé České republiky mnoho, například zvýšila mzdy či důchody. „Je potřeba vládu zastavit. Nic nedělá pro lidi,“ hlásal uchazeč, jenž bude o víkendu bojovat ve druhém kole o Hrad proti Petru Pavlovi, který byl v moravské metropoli minulý týden.

Na podporu bývalého generála se shromáždilo před Janáčkovým divadlem okolo osmi tisíc lidí. Nyní bylo na meetingu zhruba 2,5 tisíce lidí. „Na místě bylo zhruba dva tisíce podporovatelů a čtyři sta odpůrců,“ řekla Drbně mluvčí radnice Brno-střed Kateřina Dobešová

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Andrej Babiš, Dominikánské náměstí, vláda, Petr Pavel, Vladimir Vladimirovič Putin, ANO 2011, Alena Schillerová, Bratislava, Česká televize, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Zvolili by I Stalina jako soudruzi soukmenovci po válce po zkušenosti se západní mafií která nejprve poslala do Ruska marxistu ,lenina' Uljanov(Marx narozen v německu živený Engelsem žil v Londýně). Když jim to po leninově smrti sebral Dzugasvili ,stalin' tak Hitlerovci(jméno matky Hiedler,otec se jmenoval Schickelgrubr)poslali němce zblblé a zfetované pervitinem, poslaní na smrt zmrznutím (bez zimní výstroje). Dnes nás mafie která má na svědomí stovky milionů životů chce vymrazit doma. Překupníci naší levné energie,vody nám je účtují asi s nedoplatky a penále za dodávky plynu a elektřiny za 2 světové váky do koncentráků. O dnešní době na YT, U rádio Martina Kociánová, 3 minuty o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech vládnoucí mafie válečnických trpaslíků, kudlanek, trubců neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek, komediantů. Je nejvyšší čas začít uklízet od starostů které lidé znají, nevolit mafii. Probudit se musí i Němci.

Úterý, 24. ledna 2023, 08:55Odpovědět

Odpůrci by klidně zvolili i Putina, abych nebyl prezident, hlásal v Brně Babiš  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.