Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po zániku slavné restaurace v Hodoníně zemřel její šéfkuchař, který ohromil Pohlreicha

Příběh věhlasné hodonínské restaurace Westy, která získala v pořadu Ano, šéfe! nejvyšší počet hvězd, nečekaně ukončila tragédie. Dveře rodinného podniku se hostům před třemi týdny zavřely kvůli energetické krizi. Nyní milovníky alpské gastronomie zasáhla zpráva o smrti oblíbeného šéfkuchaře a majitele Ludwiga Westermaira, za nímž si pro kulinářský zážitek jezdily i světové hvězdy.

Manželé Westermairovi se k těžkému rozhodnutí uzavřít oblíbený podnik dobrali na konci září. „Vzhledem k současné realitě, která nás radikálně a neomylně likviduje (ceny vstupů: energie, plyn, potraviny apod.), oznamuje naše rodinná restaurace ukončení provozu. V činnosti budeme pokračovat do konce října," napsal tehdy na svém facebookovém profilu Ludwig Westermair.

Smutkem kvůli zániku restaurace s poctivou domácí kuchyní ale nešťastné události neskončily. Úplného uzavření restaurace se ve svých jednašedesáti letech už nedožil sám majitel a uznávaný kuchař. O náhlém skonu svého manžela informovala fanoušky a milovníky gastronomie Jana Westmairová na sociálních sítích.

„Odešel můj jedinečný a ničím nenahraditelný muž, kterého jsem bezvýhradně milovala a vážila si jej pro jeho čistou duši, pevný charakter, profesionalitu, velkorysost a dobrotu. Ve svém životě zde byl vždy a výhradně pro své hosty,“ napsala manželka kuchařské legendy.

Podle Westermairové stál za smrtí jejího muže i nahromaděný stres. „Události posledních let jeho srdce už patrně nemohlo unést a příběh se uzavřel, i když jsem jej úpěnlivě volala zpět,“ vysvětlila v citlivém vyjádření.

Obdivovaný světovými hvězdami

Málokterý kuchtík se do srdcí televizních diváků zapsal tak silně jako právě šéfkuchař a majitel hodonínské restaurace. Rodák z rakouského Kitzbühelu zapůsobil svým umem a dobráckou povahou i na známého televizního kuchaře Zdeňka Pohlreicha. „Je to hrozné, co se stalo. Těžko říct, jestli za tím byl stres, nebo něco jiného. Je mi to moc líto a je mi líto i jeho paní,“ okomentoval smutnou zprávu pro Extra.cz zarmoucený Zdeněk Pohlreich

Moderátor kuchařského pořadu si z návštěvy Westy odnesl především vzor skvěle fungujícího rodinného podniku. Nejen atmosféra restaurace lákala do města také nespočet zákazníků, kteří si pochutnávali na tyrolských specialitách, vídeňském guláši či bravurně připravených vnitřnostech. Westmairovu umění skládaly poklonu i celebrity světového formátu, například Arnold Schwarzenegger, Niki Lauda či Hugh Grant.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook restaurace Westy

Štítky restaurace, Westy, Ludwig Westmair, Zdeněk Pohlreich, Ano, šéfe!, Hodonín, gastronomie, Arnold Schwarzenegger, Hugh Grant, Niki Lauda, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po zániku slavné restaurace v Hodoníně zemřel její šéfkuchař, který ohromil Pohlreicha  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.