Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zlato nikdy nevyjde z módy! Vyzkoušejte jeho růžovou variantu

PR článek

Zlato se jako šperkařský materiál hojně využívá už tisíciletí a v nejbližší době se na tom zcela jistě nic nezmění. Jeho nadčasové elegance těžko dosáhne jakýkoliv jiný kov. I uznávaní šperkaři na něj pro jeho odolnost a dobré vlastnosti při opracovávání nedají dopustit. Nejtradičnější je jeho žlutá podoba, od 20. století se ale stále častěji setkáváme také se zlatem bílým. V tomto článku se ovšem blíže podíváme na jeho neotřelou, avšak o nic méně elegantní růžovou variantu.

Co je růžové zlato a jak vzniká

Ve šperkařství se nepoužívá ryzí zlato, protože je příliš měkké a nemá vhodné vlastnosti. Vznikají tedy slitiny a množství ryzího zlata v nich udávají karáty. Např. 18karátové zlato obsahuje 75 % ryzího zlata a 25 % jiných kovů.

A právě tyto jiné kovy ovlivňují zbarvení i další vlastnosti výsledné slitiny. V případě růžového zlata jde o měď a stříbro. I odborníci z ateliéru KLENOTA potvrzují, že díky nim je materiál o něco tažnější, poddajnější a lépe se s ním šperkařům pracuje.

Pro koho se růžové zlato hodí

Růžová se samozřejmě nabízí zejména ve spojení s nějakou romantickou příležitostí. Jako dárek k Valentýnu, k výročí nebo k narozeninám potěší například náhrdelník s přívěskem ve tvaru srdce nebo srdíčkový náramek. Oblibě se těší i snubní prsteny z růžového zlata. Volí je většinou páry, které hledají něco stylového a originálního. A v neposlední řadě můžete sáhnout po dětských náušnicích z růžového zlata pro své malé princezny.

Šperky z růžového zlata sluší světlejším i tmavším typům. Růžová totiž hezky doplňuje syté zemité barvy i chladnější pastelové tóny.

A jakými drahokamy růžové zlato doplnit?

Určitě nikoho nepřekvapí, že v zásnubních prstenech z růžového zlata dominují diamanty. Nejčastěji jde o bezbarvé, ale najít můžete i růžový nebo v barvě champagne, která s růžovým zlatem vytváří velmi zajímavou kombinaci.

Pokud máte rádi kontrasty, podívejte se po špercích se smaragdy nebo olivíny. Tyto nevšední barevné kombinace upoutají pozornost nezávisle na tom, při jaké příležitosti a k jakému outfitu je využijete. A pro velké fanoušky růžové jsou tu světlounké morganity nebo syté turmalíny.

Praktické výhody růžového zlata na závěr

Jestli stále váháte, zda dát růžovému zlatu šanci, čtěte dál. Díky příměsi mědi je růžové zlato ještě odolnější než jeho žlutá a bílá varianta. Navíc v průběhu času neztrácí svůj lesk. Může se sice stát, že lehce ztmavne, to mu ale v očích mnohých spíš dodá na zajímavosti.

Prsteny, náramky, řetízky a náhrdelníky z růžového zlata se také skvěle hodí pro aktuální trend vrstvení. Troufněte si naplno projevit svou kreativitu a pustit se do kombinování různých barev a stylů. Pořiďte si do své šperkovnice první šperk z růžového zlata a věřte, že pravděpodobně nebude poslední.

Ohodnoť článek

Štítky zlato, kovy, Den svatého Valentýna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlato nikdy nevyjde z módy! Vyzkoušejte jeho růžovou variantu  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.