Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vyberte si kvalitní bytový textil, který vaší domácnosti dodá potřebný komfort

PR článek

Bytový textil by měl být nezbytnou součástí bydlení. Přestože byly doby, kdy se jej domácnosti houfně zbavovaly, protože nebyl trendy, dnes už zase víme, že bytový textil má v bytě či domě své místo. Jak ale vybrat správný bytový textil, který je moderní, kvalitní a dobře zpracovaný?

Vyberte povlečení podle materiálu

Mezi klasický bytový textil můžeme zařadit ložní prádlo, dále záclony, závěsy, ale i ubrusy, ručníky či utěrky. Prvním kritériem je barva a styl. Platí, že pokud například přes den peřiny zakrýváte přehozem nebo je ukládáte do postele, není barva povlečení tak zásadní, v opačném případě ale ano. Jiná situace je u dětí, které si nejspíš budou chtít sami zvolit vzory na povlečení do pokoje a v tomto jim klidně nechte volnou ruku. Aspoň budete mít páku, když se jim večer nebude chtít jít dobrovolně do postele. U povlečení však daleko více než na vzhledu záleží na kvalitě. Volte prodyšné přírodní materiály, které dobře sají pot a poskytují příjemný teplotní komfort.

Ubrus volte praktický

Pokuste se najít ubrus, který bude stylově a barevně ladit s vaší kuchyní. Měl by se hodit například k závěsům, ale také k barvě stěn nebo doplňků. Pamatujte, že bílé a jiné světlé ubrusy nejsou zcela ideální, takže se raději zaměřte na tmavší materiály, případně i vzory, které mohou nějakou tu skvrnu od jídla lépe zakrýt. Ubrus volte také ve správné délce – není nějaká univerzální velikost, ale alespoň částečně by měl zakrývat nohy ke stolu.

Závěsy zajišťují světelný i teplotní komfort

Závěsy mají hned dva nezbytné úkoly. Pomáhají chránit před sluncem a nezvanými pohledy okolí, ale také udržují teplotní komfort a šetří náklady na topení. Můžete jimi ozvláštnit interiér, ale buďte střídmí a nevybírejte příliš zářivé barvy. Spíše se vyplatí vybírat univerzálnější odstíny, které budou do interiéru zapadat, i když koupíte třeba nové sedačky na míru.

Kde nakupovat?

Asi sami dobře víte, že bytový textil se dá dnes koupit kdekoliv. Ubrusy nebo třeba utěrky snadno seženete v jakémkoliv supermarketu a velmi široká nabídka bývá v různých velkoobchodech s nábytkem. Buďte ale opatrní – až příliš často se zde prodávají nekvalitní výrobky, jejichž negativní vlastnosti poznáte až při používání. Utěrky, které vůbec nesají, vám akorát zkazí náladu. Proto doporučujeme zejména menší specializované obchody s bytovým textilem, kde si můžete materiály osahat, ověřit a zeptat se na doporučení prodejců, kteří vám mohou výběr usnadnit.

A co alergici?

Pokud máte doma alergika, je lepší s bytovým textilem přeci jen šetřit. Je jasné, že třeba v závěsech se nutně hromadí prach a není v silách každého z nás pravidelně je prát a měnit. Proto myslete při zařizování i na vaše zdraví a na potřeby vaší rodiny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky bytový textil, komfort, povlečení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyberte si kvalitní bytový textil, který vaší domácnosti dodá potřebný komfort  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.