Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Proč vsadit na německé hodinky?

PR článek

Hodinářský průmysl evropských států existuje tak trochu ve stínu hodinek švýcarských. Přesto lze v mnoha zemích nalézt výrobce, kteří nabízejí kvalitní a unikátní hodinky. Ty jsou přitom v porovnání se švýcarskou konkurencí často cenově dostupnější.

Výjimkou není ani Německo, kde existuje několik tradičních i novodobých výrobců hodinek světové kvality. V tomto článku se zaměříme právě na ně.

Tradiční hodinářské firmy s více než stoletou historií

Nejstarší firma na německém trhu, Junghans, svou tradicí obstojí i ve světovém měřítku. Budíky začal Junghans vyrábět již ve druhé polovině 19. století, hned na počátku století 20. pak začal s výrobou náramkových hodinek. Ani po technické stránce firma v konkurenci nezaostává, přinesla některé významné inovace, které posléze převzali všichni významní výrobci. Jde například o technologii radiově řízeného času. Pokud se rádi pochlubíte ne zcela známou, a přitom velmi tradiční značkou náramkových hodinek, německé hodinky, jako třeba Junghans mohou být velmi zajímavou volbou.

Protože Junghans patří k větším výrobcům, nabízí mnoho modelových řad různého designu. Od moderních minimalistických hodinek s koženým páskem přes klasické celokovové analogové hodinky až po hodinky nabité nejmodernějšími technologiemi. Velmi široký rozptyl mají i cenovky těchto hodinek. S trochou nadsázky lze říct, že u Junghans si německé hodinky vybere každý.

Od letectví a motorů k hodinkám

Německo je typické pro svůj strojírenský průmysl. Od automobilů a letadel přitom není k hodinkám úplně daleko. A tak vlastně nepřekvapí, že značky, které typicky známe z trochu jiných oborů, se dnes orientují i na výrobu náramkových hodinek.

Jedním z nejlepších příkladů jsou německé hodinky značky Zeppelin. Hodinky této značky se vyrábí teprve necelých 20 let, přesto si již získaly své skalní fanoušky. Na rozdíl od jiných výrobců tyto hodinky odkazují na historii značky Zeppelin a mohou se tak pochlubit velmi specifickým vzhledem inspirovaným letectvím. Pokud chcete mít na rukou unikátní extravagantní kousek, díky kterému snadno rozvinete neformální diskusi na každé pracovní schůzce, Zeppelin jednoznačně uspokojí vaše potřeby.

Také značka Iron Annie odkazuje na německé letectví, konkrétně na letadla známé německé značky Junkers. Hodinky mají spíše klasický design a oproti výše zmíněným značkám nabízí hodinky v nižší cenové hladině. Výrobce nabízí mnoho modelů a cílí spíše na masovou klientelu a spotřební trh. Ani tato značka ale rozhodně není špatnou volbou, i Iron Annie se může pochlubit špičkovou německou kvalitou.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky hodinky, náramkové hodinky, Německo, letectví, Junkers

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proč vsadit na německé hodinky?  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.